Bruh... this is embarrassing
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir İranlı Twitter kullanıcısının (Jvnior) attığı bir tweet görülüyor. Tweet'te, "BREAKING: İran, kendi BUNKERYİ yok eden BOMBALARının tam aksiyon halindeki videosunu yayınladı." şeklinde bir duyuru yer alıyor. Devamında ise, "İran, Amerika'nın nükleer tesislerine yapılan saldırı sırasında patlamayan Amerikan bombalarını tersine mühendislikle üretmiş. İşte bu yüzden Amerika mahvoldu. Bitti." ifadeleri kullanılmış. Tweet'in altında ise bir patlama anını gösteren bir video bulunuyor.
Bu tweet'in altında "İnsanların bilmek isteyebileceği ek bağlam" başlığıyla bir not eklenmiş. Bu notta, videonun İran'a ait değil, ABD Hava Kuvvetleri'nin GBU-57 bunker buster bombası testine ait olduğu ve Haziran 2025'te Pentagon tarafından yayınlandığı belirtiliyor.
Buradaki espri, tweet'i atan kişinin durumu yanlış yorumlayarak veya kasıtlı olarak yanlış aktararak İran'ı güçlü göstermeye çalışmasından kaynaklanıyor. Aslında videonun ABD'ye ait bir test olduğunu gösteren ek bilgiyle bu iddia çürütülüyor. Yani, İran'ın yeni bir teknoloji geliştirdiği iddiası, aslında ABD'nin eski bir videosuna dayanıyor ve bu da olayın komikliğini oluşturuyor.