Copy link to post Kenan Evren, "Allah kadın- ların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel varatırdı," açık- lamasıyla başörtüsü sorununu kökten cözeli 7 vil. Ta 66 gi
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Görüntüde, bir gazete makalesi parçası yer alıyor. Makalede, Kenan Evren'in sözde bir ifadesi ve kadınların saçlarının görünmemesinin istenmesi halinde kadınların kel bırakılacağı yönündeki bir iddia yer alıyor. Açıklamanın devamında, başörtüsü sorununa yönelik bir çözüm olarak 7 yıllık bir süre öneriliyor.
Bu, ironik ve alaycı bir ifade. Kenan Evren'in sözleri, o dönemde toplumsal tartışmalara konu olan başörtüsü meselesi üzerinden, aşırı bir söylem örneği olarak sunuluyor. Yazar, bu söylemi abartılı ve gülünç bir şekilde sunarak eleştiri yapıyor ve toplumdaki bu konudaki tutumların aşırıya kaçtığına vurgu yapıyor. 7 yıllık bir çözüm önerisi de, konuya esprili bir bakış açısı getiriyor. "Cözeli" kelimesinin yanlış yazımı da bu ironiyi pekiştiriyor. Özetle, metin, bir toplum sorununun, ironik ve absürt bir anlatımla eleştirilmesini amaçlıyor.