levent beldesi ek hizmet binası @Leventkeitel yine saç ektiriyorlar aq Translate Tweet Emre Taş @Emretas1903. 2d 15. yy. Osmanlı'sında bir Arap-turist. Show this thread Jsis's Betlike
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde 15. yüzyıl Osmanlı dönemine ait, muhtemelen bir el yazması veya eski bir baskıdan alınmış bir çizim var. Çizimde, şık kıyafetler giymiş bir Arap adamı ve bir Osmanlı adamı görünüyor. Arap adamı, Osmanlı adamına bir çeşit sopa veya işaretçiyle işaret ediyor gibi duruyor.
Resmin altındaki mesaj, "yine saç ektiriyorlar aq" şeklinde. Bu, Osmanlı döneminde Arap turistlerin varlığını ve belki de bu turistlerin Osmanlı estetiğine veya geleneklerine farklı bir yaklaşım sergilediklerini ima eden bir mizah içeriyor. "Saç ektirmek" ifadesi, belki de Osmanlı toplumunun, Arap turistlerin geleneklerine, kuaförlük veya dış görünüş tercihlerine farklı tepkiler verdiğini, belki de gülünç bulduğunu ima ediyor. "aq" kelimesi ise, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir küfürvari sözcük olduğu için, bu ifadede bir hafif alay ve şakacı bir tavır taşıyor. Resim ve altındaki metin, dönemin kültür farklılıklarına ilişkin bir yorum yapıyor ve biraz da "Arap turist" olarak tanımlanan kişinin davranışlarını eleştirmek veya bununla dalga geçmek amacını taşıyor.