İçerik ekle template seç, yaz, gönder
2 yıl önce

patron @loveromsae Okul kıyafetleri satan bir yerde çalışıyorum ve bugün bir müşteri çocuğuna "Okumazsan bu ablalar gibi olursun," dedi. "Mimarlık fakültesi öğrencisiyim, sana ev yapar tuvalet koymam," dedim ve şikayet edilmişim. Bu ülkede kendi ekmeğini kazanan adam bile boklanıyor. Vay arkadaş.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, bir Twitter paylaşımı görülüyor. Paylaşım, okul kıyafetleri satan bir iş yerinde çalışan bir kişinin yaşadığı bir olayı anlatıyor. Müşterinin çocuğuna, okumazsa o kadınlar gibi olacağı konusunda tehdit ettiğini ve kişinin kendisini mimarlık fakültesi öğrencisi olarak tanıtıp, müşteriye ev yapıp tuvalet koymamayı tercih ettiğini söylüyor. Sonuç olarak, kişinin şikayetçi olduğu ve bu ülkede geçimini sağlayan herkesin zor durumda olduğu vurgulanıyor. Jest, kişinin yaşadığı haksız muamele ve bu ülkede yaşayan insanların sıkıntıları üzerinden yapılan ironik bir mizah. Müşterinin tehditkar yaklaşımı, çalışan kişinin durumuna olan duyarsızlığı ve "ekmeğini kazanan adamın bile boklandığı" ifadesi ironik bir eleştiri olarak yorumlanıyor. Özetle, paylaşım, Türkiye'deki çalışma koşullarının zorluklarına ve toplumdaki adaletsizliğe bir gönderme yapıyor.


Yorumlar (2)
sebnem_guldum

Mimarlık fakültesi öğrencisi olunca bu ülkede herkesin evine tuvalet yapma hakkı mı oluyor? 🤯

azad_guldum

Patronun gözünde "bu ablalar gibi olmamak" demek okumak demek 😂 Neyse sen evde tuvalet yaptırma işini bitir sonra okul kıyafetleri satan yere dön 🔨🚽

Benzer içerik

Daha fazla #discover

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans