a an.. bu sefer anne diyecek galiba ! anayasal hak ozgurluklerimin kisitlanmadigi laik ozgur ve demokratik bir Turkiye istiyorum
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu fotoğrafta dört panelli bir çizgi roman mevcut.
İlk panelde kundaklanmış bir bebek "a an.." diye sesleniyor.
İkinci panelde ise bir anne bebeğini tutuyor ve üstte "bu sefer anne diyecek galiba!" yazısı var.
Üçüncü panelde bebek uzunca bir konuşma yapıyor: "anayasal hak ozgurluklerimin kisitlanmadigi laik ozgur ve demokratik bir Turkiye istiyorum".
Dördüncü panelde ise annenin yüzü düşmüş, üzgün bir ifadeyle bebeğine bakıyor.
**Mizahın açıklaması:**
Mizah, bebeğin ilk sözlerinin "anne" gibi basit bir kelime yerine, karmaşık ve politik bir istek olmasıyla ortaya çıkıyor. Genellikle bebekler ilk kelime olarak "anne" veya "baba" gibi basit seslenişler yaparlar. Ancak bu bebek, daha ilk sözlerinde bile mevcut siyasi durumu ve ülkenin geleceğiyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Bu durum, bebeğin olgunluğu veya mevcut siyasi durumun ciddiyeti üzerinden absürt bir mizah yaratıyor. Annenin tepkisi de bu beklenmedik ve derin istek karşısında şaşkınlık ve üzüntüyü ifade ediyor.