konyadan medeniyet getiremeyen adam
Videoda söylenenler
Konya'dan geliyorum. Hoş geldin. Ufak bir şeyim var. Konya'dan medya niyet getirecektim ama yok. Ne getirecektim? Niyet mi? Ne getirecektim? Medya'ya geliyorken... Ay şakayı çok geç aldın. İki seyircilere bak. İki geri döker seni... Ama bir geri döker. Sizi Konya'dan medya getirecektim ama yok. Nasıl yok? Hayır. Var mı diye baktım da yok mu? Sen şaka çok güzel. Zaten bir tek biz anlamadık. Açıklama bize. Hayır. Herkes güldü. Doğru komedyen yanlış seyirci oldu. Hayır.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir stand-up veya doğaçlama komedi gösterisinde olduğu anlaşılan bir salonda mikrofon tutarak konuşan bir erkek görülüyor. Arkasında izleyiciler oturuyor ve ekranın alt kısmında turuncu bir şerit içinde "Konya'dan medeniyet getirecektim, 'yok' diyor, espriyi yapıyor!" yazısı yer alıyor.
**Espriyi Açıklama:**
Bu espri, Türkiye'de iller hakkında yapılan kültürel klişeler ve şakalara dayanır. Konya, genellikle muhafazakâr yapısı ve geleneksel yaşam tarzıyla bilinir. Buradaki espri, Konya'da "medeniyet" (modernlik, kültür vb.) kavramının bulunmadığını, bu yüzden oradan buraya taşınacak hiçbir şeyin olmadığını (yani "yok" denildiğini) ima eden mizahi bir dille yapılmıştır. Konuşmacı, Konya ile ilgili bilindik bu klişeyle alay ederek komedi yapmaktadır.