Büşra Cebeci @nojnest Yan apartmandan hakkımızda gelen şikayete bakin: Evde yarı çıplak oturmak. Neymiş oğulları evin önünden geçerken -kendi evimizin içindeki- giyimimizden rahatsız oluyorlarmış. Arsızlığın, yüzsüzlüğün de bu kadarı. Hem evi dikizle hem de gördüğünden rahatsız ol. 02:05 24.08.2021 Twitter for Android
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta Büşra Cebeci adlı birinin Twitter paylaşımı yer alıyor. Paylaşımda, yan komşularından gelen bir şikayete sitem ediyor. Şikayet konusu, Büşra'nın evinde yarı çıplak oturması ve komşunun oğullarının evlerinin önünden geçerken bu durumdan rahatsız olmaları. Büşra, bu durumu "arsızlık ve yüzsüzlük" olarak nitelendiriyor ve hem evi gözetleyen hem de gördüğünden rahatsız olan komşularına sitem ediyor.
**Espri:** Esprinin temelinde, birinin kendi evinde istediği gibi yaşama özgürlüğüne sahip olması ve bu özgürlüğün başkaları tarafından sorgulanmaması gerektiği düşüncesi yatıyor. Büşra'nın rahatsızlığı, kendi evinde rahat davranmasına rağmen, komşuların bu durumdan rahatsız olması ve şikayet etmelerine yöneliktir. Bu durum, "başkalarının gözünden rahatsızlık" üzerine kurulu bir ironi yaratıyor.