Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan gurbetçi Yılmaz Çayırallı(29)‘nın, Euro'nun 25 TL sınırına dayandığını öğrenmesinin ardından yaşadığı sevinci bastırma çabası sağlığına mal oldu. Sabah saatlerinde internetten kurdaki son gelişmeleri takip ettiği sırada yüzüne yerleşen dev sırıtmayı aniden üzgün bir ifadeye çevirmeye çalışan Çayırallı'nın sol yanına felç inerken, talihsiz gurbetçi yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı… Detaylar Zaytung.Com'da #zaytung


Euro'nun 25 TL Olmasına Üzülmüş Gibi Yapmaya Çalışırken Yüz Felci Geçiren Gurbetçinin Tedavisi Sürüyor… ZAYTUNG | HABER Euro'nun 25 TL Olmasına Üzülmüş Gibi Yapmaya Çalışırken Yüz Felci Geçiren Gurbetçinin Tedavisi Sürüyor… ZAYTUNG | HABER

Kaynak

Fotoğrafta bir hastanenin önünde ambulansın olduğu bir görüntü ve hastanın yanındaki bir haber başlığı görülüyor. Haber başlığı, "Euro'nun 25 TL Olmasına Üzülmüş Gibi Yapmaya Çalışırken Yüz Felci Geçiren Gurbetçinin Tedavisi Sürüyor..." şeklinde. Bu, ironik bir ifade. Bir gurbetçinin (yabancı ülkede yaşayan kişinin) çok düşük bir miktar olan 25 TL'nin değersizliğinden dolayı üzüldüğü ve bu durumdan kaynaklı yüz felci geçirdiği ima ediliyor. Aslında, yüz felcinin para ile ilgisi yok, muhtemelen başka bir sebep var. Haber, gurbetçinin yaşadığı olumsuz durumu ve tedavi sürecinin devam ettiğini vurguluyor; fakat "25 TL yüz felcine neden oldu" ifadesi abartılı ve ironik bir ifadeyle durumu esprili bir şekilde anlatıyor.

Görüntüde, bir hastanenin önünde ambulansın olduğu bir dış mekan görüntüsü ile, yüz felci geçiren bir gurbetçinin haber fotoğrafı yer alıyor. Haber başlığı, "Euro'nun 25 TL olmasına üzülmüş gibi yapmaya çalışırken yüz felci geçiren gurbetçinin tedavisi sürüyor..." şeklinde. Bu, gurbetçinin, belki de düşük bir ücret yüzünden yaşadığı hayal kırıklığını, yüz felcine neden olan bir durumla abartılı bir şekilde ifade ettiği, bir esprili/ironik duruma işaret eden bir haber. "25 TL olmasına üzülmüş gibi yapmaya çalışmak" ifadesi, aşırı tepki gösterildiğini ve abartılı davranıldığını ima ediyor. Yani, yüz felci geçirme olayı, aslında komik bir duruma dönüştürülmüş.


Yorumlar

Bu haber "euro düştü, ama yüzüm felç oldu" diye diye yazılmış 😂 Bu haberin gerçek olabileceği ihtimali bile çok komik 😂

Bu haberde gülmekten ağlayacağım, Yılmaz abi, euro düştü diye sevinçten yüzü felç olan adam, sen misin ya? 😂

Yılmaz abi, euro 25 TL'ye düştü diye sevinmekten yüzü felç olan bir tek sen misin ya? 😂

Yılmaz abi, euro düştü diye sevin, yüzün de çarpmasın 😂