Yalnızlığı bari bize bırak hocam.. _________________________________________________ #umutsarıkaya #umutsarıkayakarikatür #mizah #karikatür #komedi #naberdergi #penguen


BEN COK KALABALIK BIR YALNIZIM TERIM 15 EYLÜL N BAKMA ŞİMDİ ENTEL ENTEL POZLARA GİRDİĞİME, VAROLUSSAL KAYGILAR ÇEKTIĞIME RIFAT.. ZAMANINDA BİZ DE ÇOK YOKLUK ÇEKTİK.! 1911 FI BULANTI 3.P Sartie mun OHA SARTRE OHA. SEN GELIR DÜZEYI YÜKSEK BİR ÜLKENİN VAROLUSCULUĞUN KURUCUSU BİR FILOZOFSUN VARLIK ILE ILGILI KAYGILARI CEK.. سپید BIRAK YOKLUK ILE ILGILI FELSEFE DE BIZLERE KALSIN. GÖZÜN DOYSUN ŞEREF. Siz MEYVE ŞARABI ALACAK PARA BULA- MADIĞIMI HATIRLARIM LAAAN!! ÜHÜ ÜHÜ:

Kaynak

Fotoğrafta, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Fatih Terim'in büyük bir billboard'da "Ben çok kalabalık bir yalnızım." yazan bir pankartla görülüyor. Bu fotoğraftaki espri, Fatih Terim'in, Fenerbahçe'deki görevi sırasında, takımın başarısızlığının sorumluluğunu üstlenmekten kaçınması ve kendi yalnızlığına vurgu yapmasıyla ilgilidir. Fatih Terim'in bu sözleri, taraftarların onun takımdaki rolünü eleştirdiği bir dönemde geldi ve birçok kişi tarafından bu sözlerin bir savunma mekanizması olarak görüldü. Bu fotoğrafa ilişkin bir diğer espri de, Fatih Terim'in yanında bulunan "15 EYLÜL" yazısının, Fenerbahçe taraftarlarının onu sürekli eleştirdiğini ve baskı altında bıraktığını ima etmesidir.

Resimde, bir adamın, diğer bir adamın "Oh Sartre Oh, sen gelir düzeyi yüksek bir ülkenin varoluşçuluğun kurucusu bir filozofsun. Varlık ile ilgili kaygıları çek" dediğini gösteren bir karikatür çizgi romanı yer alıyor. Bu çizgi romanda yapılan espri, varoluşçuluk gibi felsefi düşüncelere sahip olan kişilerin, aslında bu düşünceleriyle maddi olarak zengin olma gibi bir amacı olduğunu ima etmesidir. Bu ima edilen durum, felsefeye "maddi kaygılarla" yaklaşan insanların gerçek anlamda felsefe ile ilgilendiklerini göstermeyip, aslında sadece felsefenin sosyal ve ekonomik statülerini yükselteceğine inandıklarıdır.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış