anlamsız fotoğraflar 8899


810 AT SEVENLER KIRAATHANESİ UR IX S Wiggodki vande ECHN THREE PERSI BE

Kaynak

Fotoğrafta dört adam görünüyor. Sağdaki iki adam el sıkışmış, diğer iki adam ise masada oturuyor. Sağdaki iki adam birbirlerine bakmadan el sıkışmış ve sanki başkasına bakıyorlar. Fotoğrafta geçen espri ise, iki adamın el sıkışırken birbirlerine değil de, başkalarına bakıyor olmalarıdır. Bu durum, iki adamın birbirlerine güvenmemesi ve sanki başkasının el sıkışma şeklini taklit ediyormuş gibi bir durum yaratır. Bu espriyi Türkçe olarak ifade edecek olursak: "Adamlar el sıkışıyor ama birbirlerine değil de başkalarına bakıyorlar, sanki başkasının el sıkışma şeklini taklit ediyormuş gibi." Bu espri, iki adamın birbirlerine olan güvensizliğinin ve samimiyetsizliğinin vurgulanması için kullanılabilir.

Fotoğrafta, üzerinde bikini giyen kadınların olduğu bir teknenin su altında çekilmiş fotoğrafı var. Teknede bulunan kadınlar su altındaymış gibi görünürken, gerçekte suyun altında bulunan erkekler teknede bulunuyormuş gibi görünüyor. Bu fotoğrafın şakası, perspektif oyununa dayanıyor. Fotoğrafın çekim açısı, suyun altındaki erkeklerin teknede bulunuyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Bu da teknenin su altında batmış gibi görünmesine neden oluyor.

Resimde "At Sevenler Kıraathanesi" yazan bir işletmenin önünde park edilmiş bir araba ve arabanın arkasında bir at maskesi takmış bir kişi görünüyor. Şaka, at maskesi takan kişinin at sevenler kıraathanesine gelmiş olması ve bu durumun mizah yaratması. İnsanlar bu şakayı "At sevenlerin kıraathanesine at gibi giyinerek gelen kişi" şeklinde yorumlayabilir.

Fotoğrafta, arkasında yanan bir otobüs bulunan bir adam görülüyor. Adam fotoğrafta gülüyor. Otobüsün arkasındaki alevler, adamın "Ateşle oynamak tehlikelidir" dediğini gösteriyor. **Şaka:** Bu fotoğraftaki şaka, adamın arkasındaki otobüsten çıkan alevleri görmezden gelmiş gibi gülmesi.

Fotoğrafta otobüste yolculuk eden bir kadın, koltuğuna oturan bir adamın üzerine doğru eğiliyor. Kadının üstündeki siyah ceket ve omuzdan düşen saçlarıyla görünüşü, olaya ilgi çekici ve şaşırtıcı bir hava katıyor. Bu fotoğraftaki espri, kadının hareketinin yanıltıcı olması ve aslında adamın üzerine eğilmiş gibi görünse de, sadece koltuğuna rahatça oturduğunu göstermesiyle ilgilidir. Kadının aslında hiçbir şey yapmıyor, sadece otobüste oturmuş durumda olması, bu komik durumu yaratmaktadır.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış