anlamsız fotoğraflar 9938
Fotoğrafta mavi bir Avatar kostümü giymiş biri, bir sigara içerken görülüyor. Avatar karakterleri, "Pandora" gezegeni gibi "oksijen açısından zengin" ortamlarda yaşayabilmek için solunum cihazına ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, bu fotoğraftaki kişide bir solunum cihazı olmaması, espri konusu olmaktadır. Bu fotoğraftaki espriyi "Avatar'ın oksijen açısından zengin ortamda olmasına rağmen solunum cihazı olmadan sigara içmesi" şeklinde yorumlayabiliriz.
Fotoğrafta, bir grubun "K.K.T.C. Maliye Bakanlığı" binasının önünde durduğunu görüyoruz. Fakat ilginç olan şey, bakanlık binasının önüne dikilmiş dev bir kalem şeklinde ağaç gövdesi. Bu fotoğraf, "Bakanlığın kalemini kırdılar mı?" gibi bir espriye dayanıyor. Aynı zamanda, bu durumun bakanlığın kararlarına veya politikalarına yönelik eleştirel bir yorum olarak da yorumlanabilir.
Fotoğrafta bir restoranda masada oturan bir kadın ve bir erkek görünüyor. Kadın kırmızı bir elbise giyiyor ve saçları açık. Erkek beyaz bir gömlek giymiş. Kadının yanında boş bir bardak var ve bu da fotoğrafın esprili bir gönderme olduğunu gösteriyor. Fotoğrafın esprisi, kadının masada otururken yanında boş bir bardak olması ve sanki erkeğin içkisini içmiş gibi bir ima oluşturması. Bu durum, kadınların erkeklere "ağır içen" bir imajını kullanarak esprili bir gönderme yapıyor. **Türkçe Açıklama:** Fotoğrafta, bir restoranda masada oturan bir kadın ve bir erkek görünüyor. Kadın, kırmızı bir elbise giymiş ve saçları açık. Erkek ise beyaz bir gömlek giymiş. Kadının yanında boş bir bardak var ve bu da fotoğrafın esprili bir gönderme olduğunu gösteriyor. Fotoğrafın esprisi, kadının masada otururken yanında boş bir bardak olması ve sanki erkeğin içkisini içmiş gibi bir ima oluşturması. Bu durum, kadınların erkeklere "ağır içen" bir imajını kullanarak esprili bir gönderme yapıyor.
Fotoğrafta iki genç adam var. Genç adamların biri, yanında duran arkadaşıyla birlikte telefonuyla selfie çekiyor. Telefonun ekranında, yine iki genç adamın daha selfie çektiği görünüyor. Bu görselin espri tarafı, genç adamın telefonu kullanarak kendini ve arkadaşını selfie çekerken, ekranda da başka bir selfie fotoğrafı olmasına dayanıyor. **Espriyi kısaca özetleyecek olursak:** * Fotoğraftaki genç adam, arkadaşıyla birlikte selfie çekiyor. * Telefonun ekranında, yine iki genç adamın selfie çektiği görülüyor. * Genç adam, iki katmanlı selfie çekmiş oluyor. Bu durum, günümüzde selfie çekmenin ne kadar yaygınlaştığını ve bununla ilgili espriler yapılmaya devam edildiğini gösteriyor.
Resimde, bir grup insanın arasında kostümlü iki kadın ve onların yanında duran bir politikacı var. Kadınlar, anime karakterlerine benzeyen kostümler giymiş. Politikacının bu ortamda bulunması, siyasetin günlük hayattan nasıl kopuk olduğuna dair espriyi vurguluyor. Fotoğraftaki mizah, politikacının günlük yaşamdan uzak, garip bir ortamda bulunması ve bu durumun politikacı ile kostümlü kadınlar arasındaki zıtlık ile vurgulanmasıdır. Ancak, açıkça belirtilen bir "espri" bulunmamaktadır. Fotoğraf, daha çok politikacının alışılmadık bir ortamda bulunmasıyla ilgili bir durumdan ibarettir.
Henüz bişi yazılmamış