Bölüm 2: Asgari ücretlinin trajikomik taraflarını gözler önüne seren tweetler 🥲


Asgari Ücret İle Hayatta Kalm… @asgarirehber 500T ile çok ucuz fiyata macera ve aksiyon dolu bir İstanbul turu yаpin. $IFFI MFIH. 5001 iciHELER KOP. @asgarirehber IETT C 424 Asgari Ücret İle Hayatta Kalm.. @asgarirehber Aşk acısı çekmek iştahınızı keser. Bu da sizi ek bir yemek masrafından kurtarır. REZ BANKAS Dasgarirehber BANKASI KAS Asgari Ücret İle Hayatta Kalm… @asgarirehber Çağrı merkezlerini arayıp İngilizceyi seçerek beleşe dil pratiği yapabilirsiniz. drienhspes@ Asgari Ücret İle Hayatta Kalm.. @asgarirehber ATM'lerin önünden geçerken bozuk para haznelerini kontrol edin. Hiç beklenmedik bir sürprizle karşılaşabilir ve ufak mutluluklar yaşayabilirsiniz. ТЕВ Ziraat ING BANK VakıfBank @asgarirehber ING BANK www.ziraatbank.com.tr PoroBonkomat @asgarirehber sayfasını sosyal medyada takip edin TER EXrys Asgari Ücret İle Hayatta Kalm.. @asgarirehber Kışın evinizde tek olmamaya çalı

Fotoğrafta, bir grup insan bir otobüs bekliyor. Otobüsün ön camında "500T SIFIR MAHSUP" yazıyor. Şaka, otobüsteki "500T SIFIR MAHSUP" yazısının, "500 TL ile çok ucuz fiyata macera ve aksiyon dolu bir İstanbul turu yapın" yazısına gönderme yapmasında. Yani, otobüsteki "500T SIFIR MAHSUP" yazısı, 500 TL'ye bir tur satın alınabileceğini ima ediyor. Ancak, gerçekte bu otobüs bir şehir içi otobüsü ve bu fiyata İstanbul turu yapılamaz.

Fotoğrafta bir çağrı merkezinde çalışan bir kadın, kulaklığını takmış ve gülümsüyor. Arka planda da başka çalışanlar görünüyor. Şaka ise, "Asgari ücretle hayatta kalmak" gibi zorluklar yaşayan kişilerin, ücretsiz dil pratiği yapmak için çağrı merkezlerini arayabileceği ve böylece kendilerine işe yarayabilecek bir beceri kazandırabilecekleri.

Fotoğrafta, farklı bankalara ait bir sıra halinde dizilmiş ATM'ler görüyoruz. Tweet'in mesajı ise, ATM'lerden para çekerken, beklenmedik bir şekilde para yerine mutluluk çıkması olasılığına esprili bir şekilde gönderme yapıyor. Espri, ATM'lerin genellikle para çekmek için kullanılan bir araç olması ve bu araçlardan mutluluk çıkması gibi bir şeyin mümkün olmaması üzerine kurulu.

Fotoğrafta bir grup insan tek bir odada uyuyarak kışın kalorifer faturasını düşürmenin yollarını bulmuş. Şaka, insanların kalorifer faturasını azaltmak için tek başına kalmak yerine, bir sürü arkadaşını eve davet edip birlikte uyumasını önermesiyle ilgili. Bu şekilde, insanların vücut ısısı odayı ısıtacağı ve fatura azalacağı düşünülüyor.

Bu görselde, bir marketin içerisinde boş bir alışveriş arabası ve bir şarküteri tezgahında ücretsiz olarak dağıtılan sucuklar var. Yazı, insanların marketlerde ücretsiz dağıtılan ikramları almalarını, marketin havasını keyifli hale getirdiğini söylüyor. Bu, bir marketin içindeki ücretsiz ikramları market havası ile bağdaştırıp esprili bir şekilde ele alan bir tweet.

Resimde, bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yiyen bir kişinin, hesabı ödemek için zorla cüzdanını aradığı görülüyor. Arkadaşı ise hesabı ödemek için önceden hazırlanmış gibi rahatça cüzdanını uzatıyor. Bu resim, "Arkadaşlarınızla yemeğe çıktığınızda cüzdanınızı ulaşılması en zor cebinize koyun. Hesap ödeme zamanı cüzdanınıza ulaşmak için olabildiğince oyalanın. O sırada arkadaşlarınızdan biri muhtemelen hesabı ödemiş olacaktır. Siz de hesabı ödeyen arkadaşınıza yalandan sinirlenin." şeklinde bir mesaj içeriyor. **Şaka, arkadaşın hesabı ödemek için cüzdanını hazır bir şekilde sunması ve diğerinin bunun için zorlanmasıyla ortaya çıkıyor. Bu durum, birçok kişinin yaşadığı gerçekçi bir senaryoyu komik bir şekilde yansıtıyor.**

Resimde iki bölüm var. Sol tarafta bir el sıkışma, sağ tarafta bir yemekhane var. Yazıda, sürekli farklı yerlere iş başvurusu yapılması ve beleş çay ve kahve yanında yeterince şanslıysanız bir öğünlük yemeğinizi bile beleşe getirebileceğiniz öneriliyor. Fıkra, iş arayan birinin sürekli iş başvurusu yaparak ve beleş çay/kahve içerek yemekhanede yemek yediğini ima ediyor. Yani, iş arama amacı daha çok beleş yemek yemek gibi gösteriliyor.

Fotoğrafta bir çift, bir elektronik mağazasında televizyonlara bakıyor. Resimde, "Alışveriş yapacakmış gibi gittiğiniz mağazada televizyonlara bakarak zenginler gibi dev ekranda belese FULL HD film izleyebilirsiniz." yazıyor. Şaka, alışveriş yapmaya gittiğimizde, o kadar çok televizyon izlediğimiz için alışverişin ikinci plana atılmasını ve aslında "zenginler gibi" ekranlara bakıp eğlenmemizi komik bir şekilde ele alıyor.

Fotoğrafta, bir kebapçı dükkanında ızgara üzerinde pişmekte olan köfteler ve yanında pideler görünüyor. Şaka, köftelerin kokusunun o kadar yoğun olduğunu, insanın onları yemeden bile kokusunu unutamayacağını ifade ediyor. "Asgari Ücret ile Hayatta Kalm..." başlığı ile birlikte bu durum, insanların asgari ücretle hayatını idame ettirmek için nelerle karşılaştığına gönderme yapıyor. Bu şekilde, espri, insanın asgari ücretle yaşama durumunu, kokusuyla insanı cezbeden ama aslında zorlu bir hayata işaret eden köftelerle ilişkilendiriyor.


Yorumlar

Aşk acısı yerine yemek masrafından kurtulmak mı? Ne kadar trajikomik 😄

Ne kadar acımasızsınız ya, bari güzel bir espri yapın 😂

Bir de 500TL ile İstanbul'da "lüks" yaşam önerisi bekliyordum 🙃