comment şelalesi 999


“Allah (c.) hiçbir şeyi tesadüfe bağlamaz. Çünkü Al- lah zar atmaz.” 35 COMMENT selalesi Albert Einstein iamserkanislam Albert Einstein'ın meşhur izafiyettullah teorisi. 5h 1.571 beğenme Yanıtla Albert Einstein verilen sözünde Allah'ın; “Allah (c.) hiçbir şeyi tesadüfe bağlamaz. Çünkü Al- lah zar atmaz.” 35 COMMENT selalesi Albert Einstein senseyali E=(cc.)? 5h 267 beğenme Yanıtla Albert Einstein verilen sözünde Allah'ın;

Kaynak

Fotoğrafta "Allah (cc.) hiçbir şeyi tesadüfe bağlayamaz. Çünkü Allah zar atmaz." cümlesi ile altında Albert Einstein'in adı ve "iamsarkanislam Albert Einstein'ın meşhur izafiyetullah teorisi." yazan bir yorum görünüyor. Burada yapılan espri, Albert Einstein'ın ünlü "Tanrı zar atmaz" sözüne gönderme yaparak, Einstein'ın Allah'a inanmadığı halde "izafiyetullah teorisi"nin Allah'ın varlığını kanıtladığını ima ediyor. Bu espri, inanç ve bilim arasındaki çatışmayı hicivli bir şekilde ele alıyor.

Fotoğrafta "Allah (cc.) hiçbir şeyi tesadüfe bağlamaz. Çünkü Allah zar atmaz." sözü yazılı. Altında ise "senseyali E=(cc)2" şeklinde bir yorum ve Albert Einstein'ın ismi yazıyor. Bu bir espri çünkü Einstein ünlü bir fizikçiyken, "senseyali E=(cc)2" yorumu ise "senseyali E=mc2" formülüne gönderme yapıyor. Ayrıca "Allah zar atmaz" sözü de dine ve tesadüfe olan inancı yansıtıyor. Bu yorumlar, bilimsel bir ifadenin dinle örtüştüğünü ima ederek komik bir durum yaratıyor.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış