dış minnaklar yine devrede
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu resimde, ekranın sol tarafında bir haber sunucusu ve sağ tarafında bir ekonomist görünüyor. Ekranda, ekonomist "DOLAR ÜZERİNDEN EKONOMİYE OPERASYON" başlığını ele alıyor. Bu durum, Türkiye'de sıkça kullanılan "Operasyon" kelimesinin ekonomik konularda da kullanılmasına gönderme yapıyor.
Ekranın altında ise ekonomik veriler yer alıyor. Bu verilerdeki rakamların düşük olması ve "Operasyon" kelimesinin kullanılması bir espri gibi algılanabilir.
**Eğlenceli bir şekilde ifade etmek gerekirse:** Ekonomideki durgunluğu gösteren bu verilere bakınca, ekonomistlerin de "Dolar üzerinden operasyon" diye yorum yapmaya başlaması oldukça ironik. Türkiye'de operasyon kelimesinin sıkça kullanımı, bu durumun esprili bir şekilde aktarılmasına yol açıyor.
Fotoğrafta, bir haber programının ekran görüntüsü var. Ekranda, bir ekonomi uzmanı, Türkiye ekonomisinin neden hedefte olduğunu anlatıyor. Ekranın sağ tarafında ise haber spikeri yer alıyor. Resimde bir espri yok.