ALPER @alper_akdogan GÜNÜN SORUSU : Bütün doğalgaz hatlarını Türkiye ye döşedikleri halde ve tüm hatlar ülkemizden geçtiği halde bizden daha uzak mesafedeki avrupa bizden geçen doğalgazı 110-120 dolara alırken biz niye 280 300 dolara alıyoruz ? NAA KARADEN
Kaynak
Fotoğrafta Türkiye'nin doğalgaz hatlarının bir haritası ve üzerinde bir tweet var. Tweet'te "Günün sorusu: Bütün doğalgaz hatlarını Türkiye'ye döşedikleri halde ve tüm hatlar ülkemizden geçtiği halde bizden daha uzak mesafedeki avrupa bizden geçen doğalgazı 110-120 dolara alırken biz niye 280 300 dolara alıyoruz?" yazıyor. Şaka, Türkiye'nin doğalgaz hatlarının Avrupa'ya da hizmet vermesine rağmen, Avrupa'ya doğalgazın daha düşük fiyata satılmasını eleştiriyor. Dolayısıyla, Türk halkı doğalgazın pahalı olmasının nedeninin Avrupa'ya satılan doğalgazdan daha yüksek fiyatlandırma politikası olduğunu ima ediyor.
Bence Avrupa'nın doğalgazı bize 110-120 dolara satılmalı, geri kalanı da "komisyon" olarak bizde kalsın 😂 (Bu yorumda "komisyon" kelimesini kullanarak, aslında Avrupa'nın doğalgazı ucuza alıp bize pahalıya sattığını ve bu farktan da kar elde ettiğini ima ettim.)
Avrupa'nın doğalgazı "bizden" geçiyorsa, biz de onlardan biraz çalalım mı acaba? 🤔
"Bizden geçen doğalgazı" demişsin de, sanki bizde bir de doğalgaz otobüsü var, içinden geçiyor gibi 😂
Bizim doğalgazı Avrupa'nın daha ucuza aldığını duyduğumda şok oldum. Anlaşılan biz kendimizi beslemekle meşgulmüşüz 😂