Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, "Sevgiliye" yazan bir kartpostalın üstünde, kağıtların çok fazla olması nedeniyle kartpostaldan taşan bir şekilde yığılmış birçok kağıt görüyoruz. Şaka, "Sevgiliye" kartpostalına yazılacak bir şey kalmaması, çünkü o kadar çok kağıt var ki kartpostalı yazacak yer kalmamış. Bu, birçok işle uğraşmanın ve çok fazla kağıt işinin insanı yorabileceği ve kişisel şeylere vakit ayırmak için zaman kalmayabileceği anlamına geliyor.
Şaka: "Sevgiliye" kartpostalını yazacak zaman kalmamış, çünkü o kadar çok kağıt iş var ki.
Fotoğrafta, "Hattunüm" ve "Altan Çoşkun" adlı iki kişinin WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsü görülüyor. Sohbet oldukça uzun, ancak espri, "Hattunüm"un "Tamam 2ye çeyrek kala gıksam ordam sende beni uçukuyular dan alacaksın doğru mu" diye sorduğu ve "Altan Çoşkun"un "Şimdi benim dediğim gibi geleceksen" şeklinde cevapladığı noktada ortaya çıkıyor.
Espri, "Hattunüm"un "gıksam ordam" şeklinde konuşarak, "gidersen orada" anlamına gelen "gitsen orada" ifadesini yanlış kullandığı ve bunu "gıdıklasam orada" anlamında kullanmak istediği, ancak "Altan Çoşkun"un "uçukuyular" sözcüğünden yola çıkarak bu eylemi "gıtlamayı" bir çeşit "uçuyormuş gibi" bir eyleme benzettiği için "Hattunüm"un sözlerini yanlış yorumladığı ve ona "gıtlama" amacıyla değil, "uçma" amacıyla "oraya gitmesini" önerdiği şeklinde anlaşılıyor.