Nustella Kalkaoğlu fundils Balhigi @turkdilkurumu.tdk Yraması Flge up Şeker 15 Saldırın Kakaoğulları! nutel Crurt pkurumutdk nute TEERO nute FERENO
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir süpermarkette Nutella fındık kreması ve Balkanpı narlı şekerinin fiyat etiketleri görülüyor. Nutella'nın fiyatı 9,95 TL, Balkanpı narlı şekerinin fiyatı ise 2,95 TL.
Bu fotoğraftaki espri, Nutella'nın Balkanpı narlı şekerinden daha pahalı olmasına rağmen, daha küçük bir boyutta satılması ve dolayısıyla fiyatının daha yüksek olması.
Bu durum, insanların büyük boyutu daha ucuza mal olan ürünleri tercih etme eğiliminde olduklarını ve küçük boyutlu ürünlerin daha pahalı olarak algılandıklarını gösteren bir tüketici davranışı örneği.
Resimde üç Nutella kavanozu var ve hepsi bir şövalye miğferi giymiş. Kavanozların önünde de her birine ait kaşıklar bulunuyor. Resmin üstünde "Saldırın Kakaoğulları!" yazıyor.
Şaka, Nutella kavanozlarının şövalye miğferi giyip savaşmaya hazırlanmış gibi gösterilmesi ve "Saldırın Kakaoğulları!" yazısındaki "Kakaoğulları" sözcüğünün Nutella kavanozlarına gönderme yapmasıyla ortaya çıkıyor. Bu durum, Nutella'nın lezzeti ve popülaritesi nedeniyle bir savaşçı gibi algılanmasına ve şaka yoluyla savaş çağrısı yapmasına ironik bir şekilde işaret ediyor.