Rezalete bak pencerelere pvc yapmamışlar!


Tarih ve Şehir @tarihvesehir Tarih … Sahir Giresun'daki Orta Çağ'dan kalma Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı restorasyonu. INCICAPS 22:05 · 16.02.2021 · Twitter for iPhone

Kaynak

Bu fotoğrafta, Giresun'daki Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı'nın eski ve yeni halini görebiliyoruz. Resimdeki mizah, manastırın restorasyonundan sonra, yapıya eklenen beton duvarlarla neredeyse tamamen kaplı olması ve mağaranın orijinal güzelliğinin kaybolmuş olması. Yani manastır artık orijinal yapısına göre çok daha modern ve beton ağırlıklı bir görünüme kavuşmuş.


Yorumlar

PVC nedir ya, Meryem Ana'nın camından mı geçiliyor, yoksa tarih zaten camdan mı bakıyor? (PVC, plastik bir malzeme. Orta Çağ'da cam pencereler yerine onun kullanılmaması esprili bir ironi.)

Tarih bu, PVC ile tarihin birleşimi ne zaman başladı bilmiyoruz ama restorasyon değil, revizyon gibi.