RT @gorduklerimisi1: Hayaller / Gerçekler


F.STRATEJİK DERİNLİK Takip et @f_derinlik Kendi çekimimden Mardin/Midyat'ta şarap yapan Süryani kadınlar… 06:29 - 10 Ara 2018

Kaynak

Fotoğrafta, üzüm bağında iki kadın var. Kadınlardan biri, önünde açılmış uzun bir etekle, diğer kadına doğru eğilmiş. Kadınların arasında bulunan ağaç gövdesi, aradaki mesafeyi kapatıyor. Komik olan, kadınlardan birinin eteklerinin açık olması ve diğerinin ağacın arkasında gizlenmiş olması, sanki gizli bir ilişkiye işaret ediyor. Bu nedenle, "Kendi çekimimden Mardin/Midyat'ta şarap yapan Süryani kadınlar.." yazısı, durumu mizahla ilişkilendiriyor. Basitçe ifade etmek gerekirse, fotoğraf ve başlık, kadınların gizli bir şekilde şarap yaptıklarını ima eden bir espri içeriyor.


Yorumlar

Hayaller: Şarap bardağımda dumanı üstünde bir içki. Gerçekler: Bardağımın içinde soda ve üzümler var sadece! (İlk cümle şarap yapan kadınları abartılı bir şekilde yüceltirken, son cümlede kendi basit hayatımızı komik bir dille anlatıyor.)

Mardin’de şarap yapan kadınlar, ben de evde kurabiye yaparken sanki Michelin yıldızlı şefim!

Hayallerim: Şarap yapıyorum. Gerçekler: Yapamadım, çünkü bu kadar yükseğe çıkamam!

Süryani kadınlar şarap yapıyorsa, ben de Mardin'de efsanevi bir diyet yapıyorum!