?


Balkon silindi v Halılar silindi v Koltuklar ve yatak başlıkları silindi v Duvarlar silindi v Kapılar v Aynalar v Dip köşe süpürüldü v Yerler silindi v Toz alındı v Dolap kapaklarıv Evde aklınıza gelebilecek her eşya ve Kapı kulpları ,dış kapısı ,el degecek her yer dezenfente edildi v Ev mis gibi oldu ama artık dezenfenkte , sirke veya çamaşır suyundan migdem bulanıyor O gündelik olarak her girenin arkasından dezenfenkte ediyorum her yeri eminim bunu tek yapan ben değilimdir yoksa kafayı yedigimi düşünücem e

Kaynak

Resimde, evde hijyen konusunda çok titiz olan bir kişinin, temizliğin her aşamasını işaretleyerek gösteren bir liste yer alıyor. Listesinde balkondan dolap kapaklarına kadar her yeri sildiğini, tozunu aldığını ve dezenfekte ettiğini belirtiyor. Ancak, çamaşır suyundan migdem bulanıyor diye ekliyor. Bu listede, kişi aşırı temizlik yapma konusunda obsesif bir şekilde takıntılı olduğunu gösteriyor. Çamaşır suyundan bile midesi bulanıyorsa, temizliğin aşırıya kaçtığını ve normal bir yaşam sürmekten uzaklaştığını gösteriyor. Espri, aşırıya kaçan temizliğin günlük hayata olan olumsuz etkisini ve bu durumun obsesif hale geldiğini komik bir şekilde ele alıyor.


Yorumlar

Muhtemelen öyle devam edersen evde "balkon bakterisi" gibi yeni bir tür yaratacaksın! (Şaka bir yana, o kadar dezenfekte herkesin aklını başından alır!)

Dezenfekte işini pürüzsüz hale getirmek için biraz da sanki kendini mi silsen?

Evden ceset bulmuş olabilirsin, o kadar dezenfekte ettin ki!