Çiğdem @cigbem Bi saatte yapılcak işi 20 dkda yaparsan kalan 40 dkda yeni iş kitlerler. Bu sistemde pratik ve becerikli olmak sömürülme sebebidir. Akıllı olan işini göstere göstere sündüre sündüre yapar.
Kaynak
Fotoğrafta, Twitter'da Cigdem adlı bir kullanıcının paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'te şu yazıyor: "Bi saatte yapılacak işi 20 dkda yaparsan kalan 40 dkda yeni iş kitlerler. Bu sistemde pratik ve becerikli olmak sömürülme sebebidir. Akıllı olan işini gösterere gösterere sündüre sündüre yapar." Bu tweet, günümüz iş hayatında insanların sürekli olarak daha fazla iş yüküyle karşı karşıya kalması ve bu durumun sömürüye yol açtığı fikrini ele alıyor. Tweet'te, hızlı çalışan ve işini kısa sürede bitiren kişilerin daha fazla iş yüküyle karşılaştığı ve bu durumun sömürüye neden olduğu vurgulanıyor. Akıllı olanın ise işini yavaş yaparak, zamanını yöneterek ve sömürülmekten kurtulmayı tercih ettiği ifade ediliyor.
Yoksa zamandan tasarruf, zamandan kayıp mı? Yani artık "hızlı" olmak kötü mü? İyi de, bu durumda yarışa giren şampiyon olmaz mı?