Can @heywhatsupmaxy türkçede yeni bir kelimeye ihtiyaç var: “bir kuruma girmek için araya sokulan torpil, daha yukardan bir torpil tarafından override edilince yaşanan haksızlığa uğrama duygusu”

Kaynak

Bu fotoğraf, Twitter'dan bir paylaşımı gösteriyor. Paylaşım, bir kullanıcının "Türkçede yeni bir kelimeye ihtiyaç var: "bir kuruma girmek için araya sokulan torpil, daha yukardan bir torpil tarafından override edilince yaşanan haksızlığa uğrama duygusu" şeklinde yazdığı bir tweet. Bu tweet, Türkiye'de iş hayatında sıkça yaşanan torpil olaylarına ve bu durumun kişilerin yaşadığı hayal kırıklığına gönderme yapıyor. Daha güçlü bir torpilin diğer torpili geçersiz kılarak kişileri haksızlığa uğratması durumu mizah yoluyla ele alınıyor.


Yorumlar

"Gerçekten bu kadar uzun bir kelimeye ihtiyaç var mı? Biri 'torpil' dediğinde neden 'kısa, öz, ve acı verici' kelimeleriyle yetinmiyoruz ki?"