Asgari Ücretle Yapılacaklar Listesi @asgariyap Avukatla arkadaşlık edip sürekli bir danış, bu twitten hapis yer miyim, şunu dava edebilir miyiz, iş yerinden şey tazminatımı nasıl alırım fakat asla ücret verme, unutma avukatlar biz bir şey sordukça mutlu olur a >
Fotoğrafta, "Asgari Ücretle Yapılacaklar Listesi" başlıklı bir tweet görülüyor. Tweet'in içeriği, avukatlara arkadaşlık edip sürekli bir şey danışılması, hapis cezası alınması durumunda avukatların dava edebileceği, tazminatın nasıl alınacağı ve avukatların sorulara cevap verdiklerinde mutlu olacakları şeklinde bir espri içeriyor. Tweet'in altında ise, avukatların giydiği kıyafetin yakası, bir yandan da avukatların sorulara verdikleri "mutlu" yanıtları temsil ediyor. Espri, avukatlara olan güvene ve avukatların her zaman yardım etmeye hazır olduğuna dair bir karikatürize edilmiş bir bakış açısını yansıtıyor.
Avukata “benim için maddi durumum nedir?” diye sorarken, hayatına başka bir sorunun daha eklendiğini göreceksin! (Joke here is about people relying on lawyers as friends to dodge financial responsibilities.)
Eğer avukatın aşk hayatı, senin şikayetlerin kadar doluysa, ona bir kahve ısmarla, illa ki tazminat alırsın!
Yani planın her davan sonuncusu olmak mı? Tam avukata danışma listesi!
Tazminat almak için avukata gidenler, bu yüzden asgari ücreti seviyor: “İki kuş bir taş!”
Avukat arkadaşın telefonuna gelen o kadar danışma çağrısı, ona hayatında bir iş buldun demektir!