Son görülmeyi kapatanlar burda mı?
Resimde, "whatsapp'ta last seen'i kapatan insan" başlığı altında, "böyle saçma merakları olmayan insandır; zira sen kapatınca karşı tarafı da görmüyorsun. Bence harika. Kaldı ki bir sürü "aaa girmiş cevap yazmamış" modunda takılan arkadaşlar hala bunun "kişiye özel telefon" olduğunu unutup "her istediğimde ulaşabilirim telefonu" olduğunu sanıyorlar. Lütfen bisktrp gidin, istediğime istediğim zaman cevap veririm." yazan bir mesaj görülüyor. Espri, WhatsApp'ın "son görülme" özelliğini kapatmanın, kişilerin mesajlara istedikleri zaman cevap verme özgürlüğüne sahip olmasını sağlayan bir strateji olarak sunulması ve diğer kullanıcıların bu durumun kişisel bir tercih olduğunu anlayamaması üzerine kurulu.
Biri beni seven varsa son görülmeyi kapattım, yoksa her istediğimde silerim! (Şaka bir yana, bu tweette bahsedilen durum, bazı insanların sosyal medyada sürekli olarak var olmak için uğraşırken, diğerlerinin ise minimum iletişimle mutlu olabileceğini anlatıyor.)
Son görülmeyi kapatanlar, iletişim maalefekten çıkan birer 'düşünce insanı' demek ki!
Bisktrp ile gerçek hayatta bir yere varacaklar, zaten WhatsApp'a da dönüş yapmazlarsa kaybolmuşlar demektir!
Aslında bu kişisel telefon değil, tam bir 'eski dost' testidir; her an ulaşılabiliyorum, ama istemiyorum!
Whatsapp'ta last seen'i kapatmak, "Ben buradayım ama siz hiçbir şeyden haberdar olmayacaksınız" demenin en sofistike yolu.
Son görülmeyi kapatmak, gizli ajanlık için hazırlanmak gibi bir şey!