SANKI ÜLKE
OLARAK DEV BIR
ZAMAN MAKINESINE
BINMIS SON SURAT GIDI-
YORUZ ABI... TOMANIN
DOZERLE KOVALANMASI,
DURAN ADAM, KIRMIZILI
KADIN FILAN FILAN
SANKI YILLAR ÖNCE OLMUŞ
GIBI DIMI?OYSA KI BI AY
FILAN OLDU. YOKSA
BANA MI ÖYLE GELİYOR
LAN. COK ESKI GIBI
YAŞANILAN
HER ŞEY
O GAZDA
BISEY VARDI
ABI KESIN
DENEY
YAPTILAR
CIZERIMIZDE
ww
صالح
0
D KRASS
SARIGULCUYUM
ULAN ORDA YERE
BIR DUSLIYORDUM
DÖRT KIŞI BIRDEN KALDIRIYORDU.
PENCEREDEN BIR TEYZE AGZIMA
DOLMA KOYUYORDU. TANIMADIĞIM BIRI
GÖZÜME TALCID SIKIYORDU.SEN ELVINSIN,
BEN FENERLIYIM. SU ÇARŞILI DİYE
BiŞEY YOKTU ORDA... SEN BUNU
ANLAYAMAZSIN KOÇUM.ORDA BAŞKA
BIŞEY VARDI...ORDA BIR RUH VARDI..
RUH
σουσ
lyi DE KARDEŞİM Bİ SORUN
VARSA BUNUN YOLU KIRIP
DÖKMEK MIDIR, SANDIKTA
ÇÖZMEK LAZIM... SANDIKLA
GELEN
SANDIKLA
GITSIN
ÖFF HERKES
POLITIZE OLDU AMA
NASIL OLDU YAA...
SANDIKTA
çözüm ÖNEREN
ISKELETOR VAR...
ORASI ÖYLE... uniye
norden
Aiborala
venlack
milyon
dolariar
TÜRKİYE ÜZERİNDE
OYNADIĞIM BÜTÜN OYUNLARI
DOGUS,MELIH GÖKÇEK VE
ISMAIL TURUT BIR BIR BOZUYOR.
BENDE MI BIR TIRTLIK VAR
DIS
MIHRAK
ACABA?
S
FÜZE
fitne sokulocal
Yıldız ülkeler
1-Türkiye
(elimiz çabuk
2-brezilyaya
fulmazal super
olabilir)
(burosida
Costu
Not: kırmızılıyam
parasini öde
bol bol öğrenci
groomi
aan ginte
(MUTAIS)
kanssin
ma
ensue
www
BUNLARIN CORBAASINDA
SIYONISTIN IZI VAAR... annem'le
Gezi Rehberi
ibizaya git, halanları gör
Amsterdam'a git, dayına uğra
Mikanos'a git,kifidis amcana
EKONOMI
Otele para verme
Dışarda ay isme
Kimseye bişey Ismarlama
uğramadan gelme
ayıp olur...
ULAŞIM:
Uçağa gerek yok
Enişten seni
bırakır
MUTLAKA!
Tayland'a gidiyorsan
yanına hırka
al...
müzik:
RADYO!
İLETIŞIM: Yüzerken de
ara.. Yüzdüm de..
CANTANA KOYDUM!
10 Gift bez don 20çift çorap
+
×20
+7 Kot
GEREK YOK!
~ 120
Bunga Bunga
Partisi
Katılma, kenardan
izle, boşa yorgunluk.
www
eğlence
GÜNEŞ:
iyice yağlan
Köpük
iyice, iyice
partisine
iyice, iyice
iyice, iyice
katılıyosan
Gorabla
gir.. e da
yıkan sin!
Tanımadığın
insanlarla
kucak dans
sakın yapma
Dayını çağır
onla yap...
Dayın gelir.
SON NOT:
iyice, iyice
U
}
YAG
Bana teşekkür edeceksin
Bu böyle olmayacak
çiki
Ben de geliyorum. (vlat çiki
Giki.
Kaynak
Resimde bir karikatür bulunuyor. Karikatürde, konuşan bir karakter ve onunla konuşan başka bir karakter var. Konuşan karakter, sanki ülke zaman makinesi gibi hızlı bir şekilde ilerliyor, eski zamanlardaki insanların hayatlarını yaşıyor gibi hissediyor. "Eski gibi yaşanılan her şey" ifadesiyle, geçmişin tekrarlanabileceğini, hatta bugüne kadar geldiğini düşünerek şaşkınlığını ve belki de hüzününü yansıtıyor. Diğer karakter ise, "Gazda birşey vardı abi, kesin deney yaptılar üzerimizde" diyerek, toplumsal olaylar veya siyasi olaylar hakkında, günümüzde yaşanan bazı sorunları, geçmişteki deneylerin bir sonucu olarak görüyor ve bir anlamda bir eleştiri yapıyor. **Joke:** Karikatürde, zamanın ve olayların sürekli tekrar ettiğini veya bir döngüde döndüğünü, geçmişte yaşanan sorunların günümüzde de benzer biçimde yaşandığını gösteren bir mizah var. Şimdiki zamanın geçmişin bir tekrarı olduğu, ya da geçmiş yaşantılarından hiçbir ders çıkaramadığımız, ya da bugün yapmaya çalıştığımız şeylerin geçmişteki deneyimlerin benzeri olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca, geçmişte yapılan ve günümüzde hala karşımıza çıkan bazı olaylar ve durumlara gönderme yaparak, toplumsal deneyimler veya siyasi olaylar hakkındaki bir mizah anlayışı da var.
Bu resimde, karikatür tarzında çizilmiş bir çizgi roman sayfası yer alıyor. Birkaç farklı karakter ve panel bulunuyor. Ana karakterlerin, bir tür uzaylı benzeri varlık ve iskelet benzeri bir karakter olduğu anlaşılıyor. Karakterler arasında, korkutucu ve tuhaf olaylar yaşanıyor. Uzaylı karakter, bir sandalyede otururken, iskelet benzeri karakter ise ona bir şey anlatıyor ya da teklif sunuyor. Bir diyalog balonunda, "RUH" gibi kelimeler var. Yukarıda, daha büyük bir diyalog balonunda ise, "Krass" başlığı altında, bir kişinin yaşadığı ürkütücü bir deneyim anlatılıyor. Başka konuşma balonlarında ise, "Sarıgülcüylüm" (sarı renkte gülüyormuş gibi) ve "OFF HERKES POLITIZE OLDU AMA NASIL OLDU YAA" gibi ifadeler kullanılmış. Karikatürde, bir sorun olduğunda, kişinin bunun nasıl çözüleceği konusunda sandığa/kurum/sistemlere bakması gerektiğini ima ediyor olabilir. Bu durumun belki de biraz absürt ve toplumsal eleştirel bir içerik taşıdığını söyleyebiliriz. "İskeletor" sözcüğü ise, oldukça absürt bir çözüm önerisine değiniyor. Toplumun veya kurumların çözümlerinin işe yaramadığı, hatta saçma ve komik olabileceği, bu karikatürde esprili bir şekilde vurgulanıyor.
Bu resim, karikatür tarzında çizilmiş bir siyasi mizah çalışması. Ortada, şapkalı, gözlük takmış, sigara içen ve oldukça iri bir adam var. Adamın etrafında, Türkiye'nin dış politikasını veya içindeki karmaşık olayları temsil eden çeşitli simgeler ve semboller yer alıyor. Üstte, bulut şeklinde bir balon içinde, "Türkiye üzerinde oynadığım bütün oyunları Doğuş, Melih Gökçek ve İsmail Türüt bir bir bozuyor. Ben de mi bir tırtık var acaba?" diye soran bir metin yer alıyor. Bu, adamın Türkiye'deki karmaşık ilişkilerden ve olaylardan sorumlu olabileceği veya bu olayları etkilediğine dair bir eleştiri/yorum yapıyor. Ayrıca resmin sağ üst köşesinde Türkiye dış politikası ile alakalı ve muhtemelen Türkiye dışındaki bazı ülkelerin ilişkilerini de içeren metinler de var. Metinler, olası planlar, kurnazlıklar ve ilişkilerden bahsediyor ve karikatürün siyasi bir yorum olduğunu ve Türkiye'deki bazı olayları eleştirdiğini gösteriyor. Karikatürün genel mesajı, Türkiye'deki karmaşık siyasi olaylara, entrikalara ve muhtemel manipülasyonlara bir gönderme yapıyor. Sigara ve silah gibi semboller, karmaşıklığın ve tehlikenin altını çiziyor. "Dış Mihrak" ifadesi de muhtemelen dış güçlerin Türkiye'yi etkilemeye veya yönlendirmeye çalıştıklarına bir gönderme. "Siyonistin İzi Var" gibi ifadeler ise karikatürün eleştirel ve belki de belirli kesimlere yönelik bir yorum olduğunu gösteriyor. Özetle, karikatürün amacı, Türkiye'deki siyasi duruma ve olaylara, biraz abartılı ve karikatürize bir şekilde, eleştirel ve belki de şüpheci bir bakış açısı sunmak.
Resimde, bir anne ile ilgili, muhtemelen mizah içeren, çizgi roman tarzı bir anlatım var. Anne, bir tatil gezisine çıkıyor ve bu "Gezi Rehberi"nda, olayın nasıl olması gerektiği hakkında komik ve absürt tavsiyelerde bulunuyor. Örneğin; "Ekonomi" bölümünde "Otele para verme, dışarıda çay iç" gibi tavsiyelerle, paranın gereksiz yere harcanmasını önleme veya "Ulaşım" bölümünde "Uçağa gerek yok, enişten seni bırakır" gibi abartılı bir çözüm önerisi mevcut. "Müzik: Radyo!" veya "Gerek Yok! Bunga Bunga Partisi" gibi bölümler de, genel kültürden yola çıkarak durumları esprili bir şekilde ele alıyor. "Son Not" kısmındaki ise, annenin beklenmedik bir şekilde, "Bu böyle olmayacak, ben de geliyorum." diyerek, okuyucunun beklenmedik tepkisini oluşturması, tatil planının tamamen değişeceğini veya planın dışında olaylar yaşanacağını aktaran esprili bir final sunuyor. Burada ana mesaj, anneyi biraz tuhaf, ama eğlenceli bir karakter olarak göstermeyi amaçlıyor. Özetle, resim, günlük yaşamın anlaşılır bir dille esprili bir şekilde ele alınıp, "annem'in perspektifinden bakıldığında nasıl göründüğü" ile ilgili bir mizah örneği.
Aynen ya, sanki birisi "hızlandırılmış tekrar" tuşuna basmış gibi 😂 Bu durumun tek açıklaması bu olabilir.
Yok artık! Benim de aklımda deli sorular var.🤔 Ne deney yapıyorlar acaba?
Bu ülkede yaşamak zamanı çarpıtıyor resmen. ⏳
Abi sen de mi Matrix'ten çıktın? 🤯
Zamanda yolculuk mu diyorsun abi? Daha dün gibiydi her şey 😂