Melisa @asilemya Saçımı yine erkek gibi kestirdiğim bir dönem metrobüste karşıma hacı bir amca oturdu. Beni görünce "Kadınlar erkek, erkekler kadın oldu..." diye söylenmeye başladı. Ben de eğilip "Amca ben kemoterapi gördüm." demiştim. Yol boyu kafasını bir daha kaldıramadı.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Twitter'da paylaşılmış bir mesaj görülüyor. Mesaj, saçını erkek gibi kestirmiş bir kadın olan Melisa tarafından yazılmış. Metroda karşılaşılan yaşlı bir amca, kadının saç stilini görünce "Kadınlar artık erkek, erkekler kadın oldu" diye yorum yapmaya başlıyor. Kadın da, kemoterapi gördüğünü ve bu yüzden saçlarının böyle olduğunu açıklıyor. Amcanın bu açıklamadan sonra şaşkınlık içinde kaldığı, yol boyunca kafasını kaldıramadığı ima ediliyor.
**Şaka:** Şaka, toplumsal cinsiyet rollerine ve beklentilerine, ve kemoterapi gören birinin başına gelebilecek durumlara gönderme yapıyor. Kadının saçını kısaltmasının, yaşlı amca için beklenmedik ve şaşırtıcı bir durum olarak sunulması espriyi oluşturuyor. Beklenmedik cevabın, amca üzerindeki etkisine vurgu yaparak, şakanın temelini oluşturmaktadır.