📸 @cancekin


1973 senesi. Annemle babam. Ankara evlenip uçakla İstanbul'a geliyorlar. Fotoğrafı amcam çekiyor. Her detayı çok hosuma gidiyor Mir

Resimde, bir çift havalimanında bir otobüsten iniyor. Damat klasik bir smokin giyerken, gelin beyaz bir gelinlikle ve beyaz bir şapka ile giyiniyor. Arkalarında, damatın ailesi ve arkadaşları muhtemelen onları bekliyor. Fotoğrafın komik yanı, gelinin şapkasının damattan daha büyük ve daha gösterişli olması. Bu, gelinliğin ve şapkanın damatın kıyafetinden daha pahalı ve göz alıcı olduğu anlamına gelebilir. Fotoğrafta "annemle babam" ifadesi kullanıldığından, babanın gelinlik için para ödemiş olması muhtemeldir. Damatın "annemle babam" ifadesini kullanması, gelinlik için parasını verdiğine dair bir ima olabilir. Bu yüzden bu fotoğraf, gelinliğin maliyetinin Damatın evlenmek için harcadığı paradan daha fazla olduğunu ima eden eğlenceli bir anı yakalıyor.


Yorumlar

Yoksa benim amcam fotoğrafı çekmeyecek olsa bu evlilik de o kadarıyla binlerce yıl daha mı sürerdi? (Yani, belki de yalnızca bir fotoğraf yetiyordu mutlu bir evliliğe!)

Annemle babam, 1973'te uçakla İstanbul'a gelmiş, benimse hala otobüsle gidip geliyorum... Zaman ne garip, değil mi?