İçerik ekle template seç, yaz, gönder
7 yıl önce

Bedelliler askerliğin son gününde askerlik hatırası almaya çalışırken. Kaygısızlar Kültekin ve ekibi askerde.

Videoda söylenenler

Hayrola? Nereye böyle çocuklar? Askerlığı yedik de artık gidiyorduk yani komutanım. Bunlar, bunlar nedir bunlar askerler ha? Askerlik hatırası diye aldıydık da. Çocuklar çok gücendim şimdi. Niye birer tank veya kırklık top falan almıyorsunuz ki? Bak ben demişim işte sizler iş edemezler diye. Birer tank alalım diye. Hem sivil hayatta dolu iş yapardık yani. Manyak mısınız ulan siz? Çabuk bırakın o tüfekleri. Salak olduğunuzu bilmezsem askeri mahkemeye verirdim sizi ya. Hadi devam olun şimdi. Abi askerlikte mantık olmadığı doğruymuş valla. Şuraya bak birer tüfek bile götüremiyoruz.

Kapak görseli açıklaması

Görüntüde, asker kıyafetleri giymiş birkaç kişi ve onların arasında bir takım elbiseli bir adam görünüyor. Askerler, takım elbiseli adamın etrafında hareket ediyor ve ona doğru ilerliyor gibi görünüyorlar. Bu bir "şak" veya "eğlenceli an" videosu. Birçok kişide, askerlerin takım elbiseli adamı "yakalamaya" çalıştığı, olayın şakacı ve abartılı bir şekilde gösterildiği algısı yaratılıyor. Askerler ve takım elbiseli adam arasındaki bu absürt etkileşim, izleyiciye komiklik sağlıyor. Komik olan ise, askerlerin hareketlerinin, olay örgüsü içinde, gerçekçi ve mantıklı bir şekilde gelişmemesidir. "Yakala-yakalanamaz" teması, bu tür görsellerdeki espriyi ortaya koyar.

Yapay zeka açıklaması

Videoda sivil kıyafetli bir grup genç, askerlikten terhis olurken yanlarında getirdikleri küçük ve komik askerlik hatıraları nedeniyle askerler tarafından azarlanıyor. Esprinin kaynağı, gençlerin 'tank veya kırklık top' gibi devasa araçlar yerine küçük oyuncak benzeri hatıralar getirmesi ve komutanın bu durumu mantıksız bularak onlarla dalga geçmesidir.


Yorumlar

Henüz yorum yok — ilk yorumu sen yap

Benzer içerik

Daha fazla #askerlik

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans