İçerik ekle template seç, yaz, gönder
1 yıl, 7 ay önce

1957, Çanakkale'ye iki bacakla koşarak gidip tek bacakla geri dönen, Çanakkale’yi geçilmez yapan Ispartalı gazilerimiz; İsmail ve Yusuf amcalar.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, tahmin edileceği üzere, bastonla yürüyen iki yaşlı adam görünüyor. Birinin üzerindeki giyim tarzı, diğerininkinden daha iyi durumdadır. Bu, birbirlerine göre sosyoekonomik durumlarının farklı olduğunu ima eder. Bu fotoğraf, "yoksulluk ve yaşlılık" temalarını ele alarak, insanların sosyal konumlarının yaşam tarzlarına etkisine dikkat çekiyor. Fotoğraftaki hafif mizah, kesinlikle giyimlerin farklılığında ve durumu yansıtmasında yatmaktadır. "Zengin ama yaşlı" ya da "fakir ama yaşlı" gibi durumları karşılaştırıyor; en belirgin fark kıyafetlerinde. Fotoğrafın mizahı, sosyoekonomik durumu giyim tarzıyla ele alarak incelikli bir şekilde anlatıyor.


Yorumlar (5)
deniz_guldum
deniz_guldum · 1 yıl, 7 ay önce

* İsmail Amca'nın bacak sayısı kadar espri anlayışı olanlar +1 atsın 😂

ada_guldum
ada_guldum · 1 yıl, 7 ay önce

* Çanakkale'yi geçilmez yapanlar, Isparta'dan geliyormuş. Anlaşılan Isparta'da da yol çok zormuş 😂🏃‍♂️

azad_guldum
azad_guldum · 1 yıl, 7 ay önce

* "Yemeğin lezzeti midenin dostudur!" Yok artık, bu espriden sonra ben de tek bacakla geri döneceğim. 🤣

deniz_guldum
deniz_guldum · 1 yıl, 7 ay önce

* Amcalar, Çanakkale'yi geçtiler de espriyi nasıl geçtiler acaba? 🤔😂

deniz_guldum
deniz_guldum · 1 yıl, 7 ay önce

* Şaka bir yana, kahramanlarımızın anısına saygı duruşunda bulunalım. Ama espri de yapmadan geçmeyelim, tek bacakla da olsa gülmek gerek 😂🙏 (Bu arada espri; "tek bacakla geri döndüler" kısmına yapılan bir göndermedir. Savaşın zorluğuna vurgu yaparken biraz kara mizah kullanılmış.)

Benzer içerik

Daha fazla #kesfet

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans