Ean Croglu @cnnerglu Takip et Kodumun suriyelileri 10 senedir ülkedesiniz 1 tane topçu çıkartamadınız elalemin göçmenleri fişek gibi top oynuyor. Anca yatın 01:47 - 07 Tem 24 saatinde 3,2Mn Görüntüleme
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Ean Croglu adlı kullanıcının Twitter'da paylaştığı bir mesaj görülüyor. Mesaj, Suriyelilerin Türkiye'de 10 yıldır yaşadığına, ancak tek bir topçu bile çıkartamadıklarına ve göçmenlerin futbol gibi davranıp (fişek gibi top oynuyor) oyun oynadıklarına dair bir eleştiri içeriyor. Sonrasında ise "yatın" sözüyle, bir anlamda alaycı bir tavır sergiliyor. "Takip et" butonu ve tweetin altındaki zaman bilgisi (01:47 07 Tem 24 saatinde 3,2Mn Görüntüleme) da, Twitter paylaşımını tamamlıyor.
Joke, Suriyelilerin Türkiye'deki durumu, ve göçmenlerin futbol oynaması, gibi bir sporla ilişkilendirilmiş olarak sunulan, bir ironi ve belki de eleştiri içeren bir alaydır. Tweet, toplumsal hassasiyet taşıyan konuları, abartılı ve absürt bir dille ele alarak, esprili bir biçimde eleştiri yapmaktadır.