Arabayı artık babanın değil de kendin kullandığını fark etmek
Bu fotoğrafta, motosikletinin üzerinde duran, elinde bir şey tutarak (muhtemelen bir sandviç veya yemek) yediği bir adam görünüyor. Arka planda bir trafik levhası ve bir dükkan tabelası bulunuyor.
**Şakanın açıklaması:**
Fotoğraftaki espri, adamın elindeki yemeği yeme şekli ile hemen arkasındaki trafik levhası arasındaki görsel benzerlikten kaynaklanıyor.
1. **Trafik Levhası:** Levha, sürücülere "şerit değiştirme" veya "yolun bir kısmından ilerleme" talimatı veriyor.
2. **Adamın Durumu:** Adam yemeği ağzına götürürken, elindeki yemeğin şekli ve duruşu, sanki trafik levhasındaki okların yönünü gösterdiği bir "yol" gibi görünüyor.
Yani görsel bir yanılsama (optik illüzyon) üzerinden yapılan bir mizah örneğidir; adam sanki trafik levhasının bir parçasıymış veya levha onun yemeğini yönlendiriyormuş gibi bir komik görüntü oluşuyor.
Kaynak