Haber @Haber 4 sa Diyanet: "Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah'tır.” 842 Yağız 11.106 1.595 @ygzdiyolar @Haber adlı kişiye yanıt olarak Ben Allah'ın kaşar peynirini 108 TL yapacağını sanmıyorum 08:06 - 27 Tem 22 saatinde Twitter for Android
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, bir Twitter paylaşımı görülüyor. "Haber" adlı bir hesap, Diyanet'in "Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah'tır" sözünü paylaşmış. Daha sonra, "Yağız" adlı kullanıcı, bu paylaşımın altına bir yanıt yazmış ve "Ben Allah'ın kaşar peynirini 108 TL yapacağını sanmıyorum" demiş.
Bu, Diyanet'in yaptığı açıklamanın, günlük hayattaki ekonomik gerçeklerle uyumsuz olduğuna dair bir espri. Kaşar peynirinin fiyatının 108 TL olması, oldukça yüksek bir fiyat olduğu için, bu durumun Allah'ın tayin ettiği bir fiyat olamayacağını ima ediyor. Dolayısıyla espri, dini söylemin günlük yaşamın ekonomik gerçekleriyle nasıl çelişebileceğini ele alıyor. Bir nevi ironi ve satirik bir yaklaşım söz konusu.