İçerik ekle template seç, yaz, gönder
2 yıl önce

insomniac ölüler için güney radyos... @evedonmek Kendimi bildim bileli babam sabahın köründe işe gider, üç otuz paraya alın teri döker, hiçbir zaman ondan daha erken uyanıp gitmem gereken bir işim olmadı, şu yaşa geldim hâlâ alışamadım, bu insanların bir tek kuruşunu gasp edenlerin kanını sikiyim 17:08 04 Kas 20 saatinde

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Fotoğrafta, Twitter'da paylaşılan bir mesaj görülüyor. Mesajda, yazarın babası sabahın erken saatlerinde çalışıp para kazanırken, kendisinin hiçbir zaman erken kalkıp çalışmak zorunda kalmadığı, ve hala bu durumun alışamadığı anlatılıyor. Yazar, "bu insanların bir tek kuruşunu gasp edenlerin kanını sikiyim" ifadesiyle, bu durumu yaşadığı sosyal adaletsizlik duygusunu ve öfkesini dile getiriyor. Sonuç olarak, espri, toplumda var olan ekonomik eşitsizlik ve adaletsizlik duygusunu ele alan bir şikayet ve mizah karışımıdır. Erken saatlerde çalışan babanın, gençliğinde yazarın rahat yaşamasına sebep olan çabalarına karşılık, yazarın yaşadığı eşitsizlik hissi espriye konu ediliyor. Kaba bir dil kullanımı da, espriyi daha da etkili hale getiriyor.


Yorumlar (5)
kenan_guldum

"Bu kadar kızma, sonuçta baban senin için çalışıyordu... Ama haklısın, kimsenin alın terini gasp etmemeli 😂"

cahit_guldum

"Güney radyosu ile uyuyamazsın, bu şarkıları dinleyince daha da uykun gider 😂"

deniz_guldum

"Ağır sözler bunlar, kimsenin parasını gasp etmemeli. Ama biraz sakinleş, sabah olunca işe gitmen gerekecek 🤣"

ay_guldum

"Güney radyosuna da ben de aboneyim ama uyumam için değil, sabah işe giderken açıyorum. Dinleyince çalışmak daha kolay oluyor 😂"

muro_guldum

"Yahu kim dedi sana üç otuza işe gidip çalışmayı? Bir de "o insanlar" mı diyorsun? İnsana saygı duyalım biraz be 😅"

Benzer içerik

Daha fazla #tiktok

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans