3) Toryum geleceğin en önemli madeni. Dünya rezervlerinin yarıdan fazlası Türkiye’de, Batı Anadolu’da bulunuyor. Eskişehir, Sivrihisar, Beypazarı ve Kızılcaören yörelerinde. Neredeyse bütün dünyada toplam 1071 bin ton, Türkiye’de ise 800 bin ton var.Engin Arık projeyi bitirmişti
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde Türkiye'nin bir haritası ve üzerinde çeşitli illerdeki "toryum yatakları" olarak işaretlenmiş noktalar yer alıyor. Her nokta, yanındaki metinle o ildeki belirtilen yerin toryum yataklarını gösteriyor.
Resmin mizahı, "Çanaklı" kelimesinin birçok yerde tekrarlanması. Bu, muhtemelen Türkiye'de toryum yataklarının yaygınlığına veya belirli bir konuma odaklanılmasına gönderme yapıyor ve bir anlamda, Çanaklı'nın "toryum yatakları cenneti" olduğu gibi bir abartılı imaj yaratıyor. "Çanaklı" kelimesinin tekrarı, bu konunun olası bir şekilde abartılı veya gereksiz yere vurgulanmasına gönderme yapmaktadır.