MUHTEREM AHSEN HAZRETLERİ @AhsennnAhsen 000 kuzenim balayındayken kahvaltıda portakal suyu istemiş eşi de bi bardak portakal suyunun fiyatının 30 tl olduğunu görünce BABANIN EVİNDE DE Mİ PORTAKAL SUYU İÇİYORDUN demiş kuzenim bunu annesine anlatınca annesi balayı dönüşü damadını kahvaltıya çağırıp portakal suyu ikram etmiş
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta "MUHTEREM AHSEN HAZRETLERİ" isimli bir sosyal medya hesabına ait bir gönderi yer almaktadır. Gönderinin içeriğinde bir anlatı yer alıyor.
**Fıkranın Açıklaması:**
Anlatıda bir kuzen, kahvaltıdayken eşinden portakal suyu istemiş. Ancak bardak portakal suyunun fiyatını 30 TL görünce "BABANIN EVİNDE DE Mİ PORTAKAL SUYU İÇİYORDUN" demiş. Kuzen bunu annesine anlatınca annesi, dönüşte damadını kahvaltıya çağırıp ona bol bol portakal suyu ikram etmiş.
**Fıkranın Mizahı:**
Fıkranın mizahı, kişinin bir olay karşısında gösterdiği tepkinin abartılılığından ve beklenmedik bir şekilde bu tepkinin giderilmesinden kaynaklanmaktadır. Kuzenin pahalı portakal suyu fiyatı karşısındaki tepkisi, babasının evinde de aynı şeyi mi yaptığına dair bir sitemi ifade ederken, annesinin bu durumu düzeltme şekli (damadına bol bol portakal suyu ikram etmesi) olayı daha da komik hale getiriyor. Annenin, damadını sevmediği veya zor durumda bırakmak istediği gibi bir ima olmasa da, pahalı bir içecek üzerinden yapılan bu "misafirperverlik" gösterisi gülümsemeye neden oluyor.