Mimar Sinan'ın 500 yıl önce yaptığı ısıtma sistemi...
Videoda söylenenler
Bakın halıyı şöyle komple açıyoruz. Tabii bunun bir açılma sistemi var. Ben öğrendiğim için şöyle ayaklarımla tutuyorum. Şimdi şurayı da açtığımız zaman görüyorsunuz tekrar ayağımı buraya sokuyorum. Ve şu kapağı kaldırıyorsunuz. Bu tahtaları şöyle kenara çektiğiniz zaman, şunları ald ığımız zaman yerde bir insanın dizlerinin üzerinde çok rahat bir şekilde gidebileceği caminin alt kısmını tamamen dolaş an su kanalları bulunuyor. Kışın buradaki cemaat üşümesin diye hamamın suyu fokurd arken kazanlar kaynarken burada böyle kendi cazibesine dolaş an bir su kanalı var. Bu su kanalı sayesinde cami kış aylarında 24 saat süreyle soğuk değil ılık. Ejdat o teknolojiyle o günkü şartlarda bunu yapmış. Biz hala camiyi nasıl ıslanmayı düşünüyoruz.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bu fotoğrafta, bir cami içinde namaz kılan bir adam görülüyor. Adam, namazın "secde" aşamasında yerle bir olmuş durumda.
**Espri Şudur:**
Fotoğraftaki durum, internette sıkça kullanılan "yerle bir olmak" veya "çok büyük bir pişmanlık/teslimiyet yaşamak" deyimleriyle espri konusu yapılıyor. Genellikle çok ağır bir sorumluluk altına giren, büyük bir hata yapan veya bir durum karşısında tamamen çaresiz kalan kişiler için "Şu anki durumun tam olarak bu" şeklinde, mizahi bir karşılaştırma yapmak için kullanılır. Yani görsel, bir kişinin bir durum karşısında yaşadığı aşırı pişmanlığı veya teslimiyeti abartılı bir şekilde temsil ediyor.