betimlemeye bak dimdik oldu amk Serbia in Wakanda @SRBinWakanda Takip et The last thing a rebellious Balkan peasant sees before having his brains blown out by a flintlock ball for not paying his jizya İngilizce dilinden Google tarafından çevrilmiştir Asi bir Balkan köylüsünün, cizyesini ödemediği için beyni çakmaklı bir topla havaya uçmadan önce gördüğü son şey PARIS 202 12
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, bir kişinin elinde silah olduğu ve nişan aldığı bir görüntü var. Görüntünün arka planında "PARIS 202" yazısı ve bir çeşit spor etkinliği/yarışma ortamı görülüyor. Tweet, Sırbistan'da birisiyle ilgili bir mizah içeriyor.
Tweet, bir Balkan köylüsünün, cizye (özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nda uygulanan, Müslüman olmayanlara vergi) ödememiş olması sebebiyle, kafasının bir flintlock tabancası ile vurulmasıyla cezalandırıldığını anlatıyor. Mizah, acımasız ve tarihsel olarak da bağlam içeren, köylüye uygulanan şiddete odaklanıyor. Tweet, bu durumu, günümüzde "Wakanda" gibi, genellikle daha fantastik veya ütopik bir yerle bağdaştırarak, bir karşıtlık yaratıyor. Bu karşıtlık, tarihte, özellikle de sömürgecilik döneminde yaşanmış acımasızlıkları ve eşitsizlikleri vurgulamak amacıyla kullanılıyor.