Ceyda @CeydaKa777 Doğum yapmış anneye 6 ay sadece anne sütü su bile vermene gerek yok. Sütün içinde su var zaten diye iyice anlattım sonra emzik ve biberonun zararlarını anlatıyordum eee biberon kullanmayacaksak mamayı ne ile vereceğim dedi vermicen işte abla diyorum peki şerbet diyo. yok iskender!
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta Ceyda isimli bir Twitter kullanıcısının annelere yönelik yazdığı bir tweet yer alıyor. Tweet'te, doğum yapmış bir anneye 6 ay boyunca sadece anne sütü verilmesi gerektiği, su bile verilmemesi gerektiği anlatılıyor. Daha sonra emzik ve biberonun zararlarından bahsedilirken, annenin "biberon kullanmayacaksam mamayı neyle vereceğim?" şeklinde soru sorması üzerine, Ceyda'nın "vermicen işte abla" dediği görülüyor. Annenin buna karşılık "peki şerbet" demesi ve Ceyda'nın "yok iskender!" şeklinde cevap vermesi, tweet'in mizahını oluşturuyor.
Esprinin temeli, annenin anne sütü yerine başka şeyler verme konusundaki absürt taleplerine dayanıyor. Ceyda'nın, annenin sütü neyle vereceği konusundaki "peki şerbet, yok iskender" şeklindeki alaycı ve absürt cevapları, durumun komik tarafını ortaya çıkarıyor. Bu, anne ve çocuk arasındaki beslenme konusundaki çeşitli yanlış anlamalara ve bazen tuhaf taleplere gönderme yaparak mizah yaratıyor.