Peder Alfonso Bölüm 1 Ele Geçirilen lanetkelim
Videoda söylenenler
Hoş geldiniz. Merve. Ben. Peder Alpaz. Merve. Anına çarptım. Tehlikeli bir baka. İçine 3 harfi kaçmış. Ne yapacağız Peder? İçindeki 3 harfiyi başka 3 harfi sokup çıkartacağız. Bir kapat etkiler. Şimdi alımda zeyzeyi yaratacağım. Cee babam mısın? Zan bakireler. Tutur robot çıkarır babaya atım edin. Al. Ay ne oluyor bana ya? Neredeyim ben? Kızım. Bir hastaneye götürüp. Alımda yanımda patladı.
Videodaki yazılar
+ Nerede o .mina çaktığım.
Kapak görseli açıklaması
Bu fotoğrafta, üzerinde siyah bir ceket ve fötr şapka bulunan, sakallı bir adam bir kapı eşiğinde duruyor. Adam aşağıya doğru bakıyor ve elinde bir şey tutuyor gibi görünüyor. Ekranın altında ise Türkçe olarak "-Hoş geldiniz." yazısı bulunuyor.
**Espri Şöyle:**
Buradaki espri, adamın dış görünüşü ile söylediği söz arasındaki tezatlıktan kaynaklanıyor. Adam, kıyafetiyle (şapka ve ceket) sanki gizemli bir karakter, bir dedektif ya da ciddi bir mafya üyesi gibi çok ağır ve karizmatik bir duruş sergiliyor. Ancak alt yazıdaki "Hoş geldiniz" ifadesi, bu kadar ciddi ve "cool" görünen birinin çok sıradan, hatta fazla nazik bir karşılama yapması durumunu komikleştiriyor. Yani adamın dışarıdaki "havalı" imajı ile içerdeki "misafirperver" tavrı arasındaki uyumsuzluk espriyi oluşturuyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Videoda, başlıkta 'Peder' olarak anılan ve rahip kıyafeti giyen bir adam, elinde beyaz bir deterjan bidonuyla odaya girer. Adam şapkasını çıkarırken, konuşma metnindeki 'yanımda patladı' ifadesiyle örtüşen bir şekilde, son karede şaşkın ve tedirgin bir ifadeyle etrafına bakar. Videonun komik yanı, rahibin ciddi ve gizemli bir 'lanetli kelime' ritüeli yaparken, aslında sıradan bir deterjan şişesiyle uğraşması ve bu durumun yarattığı absürt komedidir.