@mykadriye on January 06, 2024. May be a Twitter screenshot of 1 person and text that says ‘Av. Enes @sinirstresanks 4857 sayılı İş Kanununda böyle bir hüküm yok. Bu bilgi doğru değil Solcu Gazete Diyanet: @solcugazete 19 sa “Kadının çalışması eşinin iznine tabidir.”’.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, bir masanın üzerinde çeşitli yiyecekler ve soslar görülüyor. Yoğurt sosu ve domates sosu şişeleri, salatalık dilimleri, doğranmış domates, zeytin ve yeşil üzüm gibi mezeler bulunuyor. Masanın üzerinde ayrıca, "Ablam evlenince evine gitmişimdir" yazılı bir metin de var.
Bu, esprili bir şekilde ablanın evlenmesi sebebiyle evden uzaklaştığını, dolayısıyla evdeki yemek ve mezelerden sorumlu kişinin de kendisinin olduğunu anlatıyor. Ablanın evlenmesi dolayısıyla, "evlenince evine gitmişimdir" şeklinde esprili bir şekilde sorumluluğu üstlenmiş veya bu durumdan doğan değişikliği ifade eden bir jest olarak yorumlanabilir.