yirmi sekiz kübra çelebi @kapitulasyonlar … zaraya gittiğimde hiç güzel bi şey görmüyorum ama ne zaman birinin üstünde güzel bi şey görsem zaradan almış oluyo?? zara paradoksu

Kaynak

Resimde, Twitter'da bir kullanıcı olan "yirmi sekiz kübra çelebi" isimli kişinin paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'in konusu, kadının gittiği zarada (muhtemelen bir gece kulübü veya benzeri bir yer) kimse güzel görünmüyor ancak başka birinin güzel olduğunu gördüğü anda kıskançlık duygusuyla bir zarar, bir kayıp hissi yaşıyor olması. Tweet'in esprili yanı, kişinin "zaraya gittiğimde hiç güzel bir şey görmüyorum" diyerek başlarken, sonra "ama ne zaman birinin üstünde güzel bir şey görsem zarardan almış oluyorum" sözleriyle ironik bir durumu anlatması. Bu durum, kadının kendisini güzel ve çekici bulmayan bir ortamda bile, başka insanların güzelliğine karşı kıskançlık duygusunun ağır bastığını vurguluyor. Dolayısıyla espri, kıskançlık duygusunun, güzelliğin kıyaslanması sonucu ortaya çıkan bir kayıp veya zarar hissine yol açabilmesiyle ilgili.


Yorumlar

Aynı şeyi ben de yaşıyorum ama benimkisi "Ne zaman birinin üstünde güzel bişey görsem pahalı bir butikten almış oluyo" paradoksu. 🤣 (Bu tweet'teki espri, kişinin gördüğü güzel şeylerin hepsinin Zara'dan olduğunu düşünmesi üzerine kurulu. Yani kişi Zara'dan alışveriş yapıyor ama beğendiği ürünleri hep başkalarında görüyor.)

Bu paradoks değil, sen sadece Zara'da iyi bişey göremeyen biri olmuşsun 😔

Zaranın da artık kendi markası var biliyorum da... Bu kadar mı aşıksın? 🤔

Oha, bu seninki değil mi? Senin stilistin Zara'dan mı alışveriş yapıyor 😂

Zaranın reytingi senden mi yüksek? 😂

Ben de aynı durumu yaşıyorum ama benimki "Ne zaman çakma bişi görsem orijinalmiş gibi giyiyo" paradoksu 🤨