A. Fatih @ahmetfatihozkul *** Yeğenime para biriktirmeyi öğretiyoruz. Para biriktirip oyuncak alacak. Ara ara gidip oyuncağa bakıyor. Her gittiğinde fiyatın artmış olduğunu görünce ağlamaya başladı ben biriktiriyorum oyuncağın fiyatı artıyor diye. Çocuk para biriktirmeyi öğrenemeden enflasyonu öğrendi.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, A. Fatih adlı bir kullanıcının Twitter paylaşımı görülüyor. Paylaşımda, Fatih amcasının yeğenine para biriktirmeyi öğrettiğini ve yeğeninin oyuncak almak için para biriktirdiğini anlatıyor. Ancak çocuk, biriktirdikçe oyuncağın fiyatının arttığını görünce ağlamaya başlıyor ve Fatih de çocuğun daha para biriktirmeyi öğrenemeden enflasyonu öğrendiğini belirtiyor.
Şaka, çocuğun hayatın acımasız gerçeklerinden biri olan enflasyonu daha para biriktirmeyi öğrenemeden deneyimlemesi ve bununla başa çıkmaya çalışması üzerine kuruluyor. Bu durum, Türkiye'deki ekonomik sorunlara ve hayat pahalılığına gönderme yapıyor.