Av.Türk @turk_avukat @HUKUKTÜRK Bugün bir müvekkil adayı vekalet ücretini 2 ay vadeli çekle ödemeyi önerdi.. Ağır cezadaki dosyasının @HUKUKTÜRK “sahte çek kullanmak suretiyle ‘nitelikli’ dolandırıcılık” olması dışında hiçbir problem yok..
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde bir avukatın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım görülüyor. Paylaşımda avukatın müvekkil adayının vekalet ücretini 2 ay vadeli çekle ödemesini önerdiği ve müvekkil adayının "sahte çek kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanabileceği belirtiliyor. Fakat avukat, müvekkil adayının bu suçtan yargılanmasının dışında başka bir problemi olmadığını söylüyor.
Burada yapılan espri, avukatın müvekkil adayının suçlu olduğunu kabul ederek ancak sadece bu suçtan yargılanacağını ima etmesidir. Bu durum, avukatın alaycı ve etik dışı bir tavır sergilediğini göstermektedir.