SOZLESMES ISTANBUL B YASATE Anneko Fabian @nurulium Atatürk: ismet çakmak var mı? İnönü: yok paşam fevziye bir sorun Atatürk: fevzi çakmak? Fevzi: efendim paşam (128 gündür üzerinde çalıştığım tweet)
Yapay zeka açıklaması
Fotoğrafta, Atatürk'ün İsmet İnönü'ye "İsmet çakmak var mı?" diye sorduğu, İnönü'nün de "Yok paşam Fevzi'ye bir sor" dediği ve Atatürk'ün de "Fevzi çakmak?" diye sorduğu, Fevzi Çakmak'ın da "Efendim paşam" diye cevap verdiği bir tweet görülüyor.
Şaka, Atatürk'ün İnönü'den çakmak istediğini ama İnönü'nün çakmağı olmaması ve Fevzi Çakmak'ın isminin çakmakla aynı olması üzerine kurulu. İnönü'nün cevabı "Yok paşam, Fevzi'ye bir sor" hem çakmak sorusuna hem de "Fevzi Çakmak" adının ironik bir şekilde çakmakla aynı olması durumuna gönderme yapıyor.