Albay Hayri Kıvrıkoğlu @uzmhayri İsrafil altı üstü bi boru çalacak neden yarattın allahım? Cebrail 1400 yıldır boş boş oturuyor, o çalsaydı boruyu? Albay Hayri Kıvrıkoğlu @uzmhayri Sırf boru çalsın diye melek mi yaratılır? Ordan geçen birine çaldır işte. 30.09.2018 00:35
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde, Albay Hayri Kivrikoglu adında bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'te, İsrafil'in altı üstü bir boruyu çalmak için yaratıldığını sorgulayan bir mizah yer alıyor. Cebrail'in 1400 yıldır boş boş oturuyor olması ve boruyu çalmayı neden İsrafil'e bıraktığı üzerine bir espri yapılmış.
Tweet, "İsrafil altı üstü bir boru çalacak neden yaratttın allahım? Cebrail 1400 yıldır boş boş oturuyor, o çalsaydı boruyu?" diye başlıyor. Ardından, "Sırf boru çalsın diye melek mi yaratılır? Ordan geçen birine çaldır işte." diye devam ediyor.
Bu tweet, İslam dinine ve meleklerine mizahli bir şekilde gönderme yapıyor. İsrafil'in boruyu çalması, Cebrail'in ise boş boş oturması, günlük hayatımızda karşılaştığımız absürt durumları ve insanın işlere olan bakış açısını hicivli bir şekilde ele alıyor.