İçerik ekle template seç, yaz, gönder
1 yıl, 1 ay önce

Japan is 100 years ahead of everyone else.

Videodaki yazılar

chilvrs @chi1vrs Japan built a 246 mile tsunami wall and planted 9 million trees to fight climate disasters @CHILVRS Jöransson • Can You Hear It

Kapak görseli açıklaması

Bu görselde, Japonya'nın iklim felaketleriyle mücadele etmek için 246 mil uzunluğunda bir tsunami duvarı inşa ettiği ve 9 milyon ağaç diktiği iddia ediliyor. **Espri Şudur:** Görseldeki tsunami duvarı ve yanındaki ağaçlar aslında bir bütün değildir. Fotoğrafta kullanılan görsel, Japonya'daki gerçek bir yapı değil, bir video oyunundan (muhtemelen *Car X* veya benzeri bir simülasyon) alınmış kurgu bir görüntüdür. Espri, sosyal medyada sıkça yapılan "gerçek dışı bilgiyi çok gerçekçi görsellerle paylaşma" akımına dayanıyor. Görseldeki duvarın tasarımı ve ağaçların dizilimi doğal bir mühendislikten ziyade bir oyun grafiği gibi durmaktadır. Yani paylaşım, aslında Japonya'nın yaptığı bir başarıyı değil, oyun dünyasındaki bir manzaranın gerçekmiş gibi sunulmasını amaçlamaktadır.

Kaynak

Yapay zeka açıklaması

Video, Japonya'nın iklim felaketleriyle mücadele etmek için inşa ettiği devasa bir tsunami duvarını ve yanındaki ağaçlık alanı gösteriyor. Görüntüler, kıyı şeridi boyunca uzanan bu büyük yapının farklı açılardan havadan çekilmiş karelerini içeriyor.


Yorumlar

Henüz yorum yok — ilk yorumu sen yap

Benzer içerik

Daha fazla #video

Aşağı kaydır — aynı damardan memeler gelsin.

Şans