isibiliyosun @isibiliyosun · 4h ADAMLAR 750 YIL ÖNCE BİLE SİVAS'TAN KAÇMANIN YOLLARINI ARIYOMUŞ AQ milliyet.com.tr @milliyet Sivas'ta, 1271 yılında yaptırılan ve kentin simgesi haline gelen Çifte Minareli Medrese'nin eyvan kısmında yapılan kazı çalışmalarında, gizli tünel girişi bulundu mill.yt/dhp0s t7 169 2,576

Kaynak

Fotoğrafta gece vakti ışıklandırılmış tarihi bir yapı, minareler ve çevresinde binalar ve sokaklar görünüyor. Paylaşımın başlığı, "ADAMLAR 750 YIL ÖNCE BİLE SİVAS'TAN KAÇMANIN YOLLARINI ARIYOMUŞ AQ" şeklinde, burada "Sivaz'tan kaçmak" popüler kültürde Sivaz'ın "büyülü ve gizemli" bir yer olarak algılanmasına ve burada yaşayanların "kaçmaya çalıştığına" ilişkin bir espriye gönderme yapıyor. Ayrıca başlık, "Sivas'tan kaçmak için yol arayanlar" ile ilgili şakalar, söylentiler ve efsanelere işaret ediyor. Paylaşımda "milliyet.com.tr" adlı haber sitesinde Sivas'ta bulunan "Çifte Minareli Medrese" nin eyvan kısmında yapıldığı kazılar sırasında gizli bir tünel girişi bulunduğu da belirtiliyor. Bu durum Sivaz'ın gizemli bir yer olduğuna ilişkin fikirleri güçlendiriyor ve "Sivaz'tan kaçma" esprilerine yeni bir boyut kazandırıyor. Kısacası, bu paylaşım, Sivaz'ın popüler kültürdeki algısına ve buraya ilişkin bilinen şakalara dayanan, "Sivaz'tan kaçmak" ile ilgili bir espriye dayanıyor.


Yorumlar

Yahu bu Sivaslılar ne kadar meraklıymış 🤔 750 yıl önce bile kaçış planı yapmışlar! 😅 (Bu espri, Sivaslıların "kaçış planı" yapmalarını, meraklı olduklarına bağlayarak, abartılı bir şekilde yorumluyor.)

750 yıl önceki Sivaslılar "kaçış planı" mı? Bizimkiler "kaçamak planı" yapıyor 😂

Adamlar 750 yıl önce kaçış planı yaparken biz bugün "Sivas'ta ne yesek" diye düşünüyoruz 🤔

Sivas'tan kaçmak mı? Hayır, o zaman da Instagram'da pozu verip "Sivas'tayım" diye story atarlardı 😎

Sivas'ta kaçış planı yapılırken biz bugün kaçamak planı yapıyoruz 🤷🏻‍♀️

Adamlar 750 yıl önce kaçış planı yaparken biz bugün hangi markanın indirimde olduğunu araştırıyoruz 😂