Gönül Yılman Saygan @gonulysaygan 47 yaşındayım. 41 yaşında cocuk doğurdum. 4.dilimi öğrenmeye çalışıyorum. Bu sene bisiklete binmeyi öğreneceğim ve sonra yeni bir üniversiteye başlamayı hedefliyorum. Hayat yakaladığımız yerden de cogalabilir. Geç kalmadık biz.. ŞUT bet
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Resimde bir kadının sosyal medya paylaşımı yer alıyor. Paylaşımda kadın 47 yaşında olduğunu, 41 yaşında çocuk doğurduğunu ve 4. dilini öğrenmeye çalıştığını belirtiyor. Bu senenin planlarında ise bisiklete binmeyi öğrenmek ve üniversiteye başlamak var. Paylaşımın son cümlesi ise "Hayat yakaladığımız yerden de coğalabilir. Geç kalmadık biz..." şeklinde.
Bu paylaşımın mizahı, kadının "gecikmiş" olarak nitelendirilebilecek birçok şeyden bahsetmesinde yatıyor. Örneğin 41 yaşında çocuk doğurmak, 4. dilini öğrenmeye çalışmak ve bu yaşta bisiklete binmeyi öğrenmek, toplumun genel beklentilerine göre biraz geç kalmış gibi görünebilir. Ancak kadın bu durumları "coğalmak" ve "geç kalmamak" olarak sunarak kendisini ve yaşamını olumlu bir şekilde ele alıyor. Paylaşımın son cümlesi de bu ironik duruma dikkat çekiyor ve kadının kendi hayatına sahip çıkma şeklini esprili bir şekilde yansıtıyor.