Yüzü cehenem kalbi kapkara bir kadın
Videoda söylenenler
Ölen bayanlara da ben acımıyorum. Neden acımıyorum? Kadın ördün mü? Yok. Öyle bir şey yok. Açma kardeşim oranı buranı.
Videodaki yazılar
Kare 1:
ÖLEN BAYANLARA DA BEN
ACIMIYORUM
@toplumsal.cinsiyet.esitligi
Kare 2:
Neden acımıyorum?
Kare 3:
ayy bana taciz ettiler
Kare 4:
açma kardeşim oranı buranı
Kapak görseli açıklaması
Fotoğrafta, bir grup insanın arasında, başörtülü bir kadın görülüyor. Kadın, çevresindekilerle tepki gösteriyor, hatta ağlayarak tepki gösteriyor gibi duruyor. Fotoğrafın altındaki yazı ise "Ölen Bayanlara Da Ben Acımıyorum" şeklinde.
Bu, ironik ve acımasız bir ifade. Ölen kadınlara duyulan acıma duygusunun, kadının bu şekilde ifade ettiği tepkisiyle ters düştüğünü vurgulamak için kullanılmış bir espri. Özünde, kadının gösterdiği tepki, toplumsal hassasiyeti ve üzüntüyü ironik bir şekilde yok sayıyor. Fotoğraf, olası bir toplumsal eleştiriye işaret eden bir espri içeriyor.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Bir kadın sokakta mikrofon uzatılan bir röportaj sırasında ölen kadınlara acımadığını söylemektedir. Kadın, ardından kendisine taciz edildiğini iddia ederek çevredeki kişilere 'açma kardeşim oranı buranı' şeklinde hitap etmektedir.
Fotoğrafta, bir grup insanın arasında, başörtüsü takan bir kadın görünüyor. Kadın, çevresindeki insanların tepkisiyle, "Ölen bayanlara da ben acımıyorum" diye bir cümle söylüyor veya söylüyormuş gibi duruyor.
Bu, "acıma duygusunun eksikliği" veya "duyarlılığın olmaması" hakkında bir mizah/eleştiri içeren, olasılıkla sosyal medya'da paylaşılan bir görsel. Kadının sözleri, çevresindekilerin tepkisiyle, toplumsal duyarlılık eksikliği ve acımasızlık temalarını vurgulamaya çalışıyor. İroni, acı duygusunun beklenmedik bir şekilde yokluğunu ortaya koymak ve böylece eleştirmek.