Karşındaki seni anlayacak potansiyelde değil
Videoda söylenenler
Yolu cebinden para verip al bu benim milletime benim hediy em mi dedi? Biz para verdik yolu yaptı yapacak bunun adama. Yol olmayan bir ülke var mı? Söyle bana. Var mı? Hepsinde var. Her yerde var. Ya başlayacağım metronuzdan. Nasıl gidiyorsun? Aynen en gelişmiş ülke Türkiye. Bütün dış ülkeler bizi kıskanıyor. Buna inanıyorsun değil mi? Tayyip Erdem'e eleştirin yapma bana. Tayyip Erdem'e eleştirin. Ben kim oluyorsun ki? Benim kimi eleştirdiğimi karışıyorsun. Hayırdır? Bencinin başkanımız o. Allah mı bu adam? Bu adamı ilahlaştırıyorsunuz. Eleştirilmesine bile izin vermiyorsunuz. Size bu olanlar az bile. Çok iyi oluyor size. Çok iyi oluyor.
Videodaki yazılar
Kare 1:
Yolu cebinden para verip
insta/turkish.waw1
Kare 2:
Yolu cebinden para verip
Al bulbenim milletime benim hediyem mi dedi?
insta/turkish.waw1
Kare 3:
Biz para verdik yolu yaptı
Yapacak bunun adamı
insta/turkish.waw1
Kare 4:
Yol olmayan bi ülke varmı söyle bana?
insta/turkish.waw1
Kapak görseli açıklaması
Görüntüde, kalabalık bir sokakta, muhtemelen bir protesto veya gösteri sırasında, bir gazeteci ile konuşan bir kişi görünüyor. Kişi, "Yolu cebinden para verip" diye bir yazı görülüyor. Bu, kişinin, muhtemelen bir konu hakkında konuşurken, "para karşılığında yol açma" şeklinde anlaşılması gereken bir cümle, ironik bir ifade olarak kullanılmış. Gazetecinin tepkisi, durumun komik ve çelişkili olduğunu gösteriyor. Görünen durum, bir olay ya da söylem karşısında insanların, olayı komik bir şekilde anlatmalarından ve alaycı bir şekilde yorumlamalarından kaynaklanmaktadır. "Yolu cebinden para verip" ifadesi, yolun veya imkanların, para karşılığında veya rüşvetle elde edilmeye çalışıldığı anlamına gelebilecek abartılı bir ifade olarak kullanılmıştır. Bu da durumun absürtlüğünü ve belki de ahlaki çelişkisini vurgular.
Kaynak
Yapay zeka açıklaması
Videoda maskeli bir adam, mikrofon uzatılan bir röportaj sırasında yol yapımı ve siyasi eleştiriler hakkında öfkeli bir şekilde konuşmaktadır. Adam, halkın vergileriyle yapılan yolların bir hediye gibi sunulmasına tepki göstermekte ve ülkedeki altyapı durumu hakkında sert ifadeler kullanmaktadır.
Görüntüde, sokakta bir grup insanın bulunduğu ve muhtemelen bir habercinin, bir kişiyle röportaj yaptığı bir sahne var. Röportaj yapan kişi, "Yolu cebinden para verip" ifadesini kullanarak, muhtemelen yozlaşmayı veya rüşvet almayı ima ediyor.
Fotoğrafta birden fazla insanın bir arada bulunduğu, konuşmaların ve tartışmaların yaşandığı, bir toplumsal olay veya protesto anı olabileceği de düşünülüyor. "Yolu cebinden para verip" ifadesi ise, olayın rüşvet veya yolsuzluk temalı olduğuna dair bir ironi veya eleştiri taşıyor. Görünen rüşvet olayını veya yozlaşmayı eleştiriyor.